MAPIX Identity Concept

Alex Szabó
2019

Instagram
Website
Email

Hungarian University of Fine Arts, Budapest
Graphic Design, Client Project

The Mapix Film Kft. movie and creative agency was found in 2008. In the last few years the agency has made more than 500 image, commercial, PR and cooking videos. Their philosophy is to not be an average domestic company and to be internationally accepted. In the center of the agency’s works are creativity, innovation and proactive aspect. This policy also appears in the definition of the new contemporary image of the agency.

Photo: Alex Szabó
Words: Alex Szabó

Magyar Képzőművészeti Egyetem, Budapest
Tervezőgrafika szak, ügyfél projekt

A Mapix Film Kft. 2008-ban alakult film és kreatív ügynökség. Az elmúlt évkben több mint 500 image-, reklám-, PR- és receptvideót készítettek. Filozófiájuk, hogy Ők nem egy átlagos hazai ügynökség, és ehhez mindent meg is tesznek a mai napig. Kreativitás, innováció és a proaktív szemlélet áll a középpontjában mindannak, amit csinálnak. Ezek a fő irányok jelennek meg az ügynökség új arculatában is, kortárs megfogalmazásban.

Szöveg: Szabó Alex
Fotós: Szabó Alex

___

A projekt az NKA támogatásával került bemutatásra

 
 

Hummingbird Album Cover

Boglárka Rebeka Boncz
2019

Instagram
Behance
Email

Pécsi Tudományegyetem, Művészeti Kar
Tervezőgrafika, ügyfél projekt

Calidorának készített, album borító tervem a Hummingbird című kislemezéhez. A megrendelő azt kérte, legyenenek harsány színek, illetve szerette volna, ha ennek az arculata másabb lenne, mint az eddig megjelentek hiszen maga a dal is teljesen más mint az eddigiek. A borítóra úgy gondoltam, mint egy kalitkára a benne levő cd és maga a dal pedig a kolibri. Az egyik fő célom az volt, hogy azt az érzetet kelltsem mintha, azzal hogy meghallgatják a dalt ezzel úgymond szabadon engedik a madarakat. A Cd-borítóhoz terveztem egy csomagoló papírt is, amin a borítóban már megjelenő kalitka motivumot követi azzal a variációval, hogy a külső borítón a rácsok kivül vannak mögötte a madarakkal, addig a borító belsejében ezt megváltoztattam mintha így a borító a kalitka belseje lenne. A borító egész hangulata magát a dal hangulatát igyekszik visszaadni.

Fotó: Boncz Boglárka Rebeka
Szöveg: Boncz Boglárka Rebeka

___

A projekt az NKA támogatásával került bemutatásra

 
 

Transmigration

Pál Elekes
Máté Törzsök
2018

Instagram
Behance
Email

Vizuális Művészeti Intézet, Eger
Tervezőgrafika szak, BA évközi projekt

Az Eszterházy Károly Egyetem 2018-as DesignAir művésztelepén készített videónk Törzsök Mátéval. A filmben a lélekvándorlás folyamatát szerettük volna bemutatni, egyszerű, de hatásos képi világgal és különböző hangokkal. A narratív történetmesélést experimentális képi világgal vegyítettük. Többféle anyagkísérlettel sikerült elérnünk egy nagyon erős grafikus hatású látványvilágot. A filmünk a DesignAir kiállításon loopolva volt vetítve, ezzel is hangsúlyozva az állandó körforgást és hogy ebből nem lehet kiszakadni sehogyan.

Konzulensek: Csontó Lajos, Sipos Levente, Faa Balázs
Közreműködött: Pál Erik
Fotó: Elekes Pál
Szöveg: Elekes Pál

___

A projekt az NKA támogatásával került bemutatásra

 
 

'Balhé' Beer Package

Zsolt Kolcsár
Roland Molnár
Ádám Matyinkánics
2018

Instagram
Behance
Email

Visual Arts Institute, Eger, Hungary
Graphic Design, MA Tender Project

BALHÉ (means AGGRO) is a craft beer brand, designed to fire up the fighting spirit within professional wrestlers and their fans. The concept is based on the conflict between the two main character 'Fake Pain' and 'Harsh Bruise'. The visual style and the playful interaction between two side-by-side bottles makes the design pretty smashing.

Balhé_07b.gif

The project has been made under 6 hours on the Beer Design Challenge organized by Dekoratio Branding and Design Studio

Vizuális Művészeti Intézet, Eger
Tervezőgrafika szak, MA pályázati projekt

A BALHÉ egy olyan kézműves sörmárka, ami kifejezetten a pankrátorok közösségét célozza. A koncepció alapjául a két fő karakter, 'Megjátszott fájdalom' és 'Kemény Zúzódás' között kialakuló konfliktus szolgál. A grafikai stílus, és az egymásmellé helyezett sörök közötti játékos interakciótól lesz a design durván ütős.

A projekt mindössze 6 óra alatt készült a Dekoratio Branding és Design Stúdió által szervezett Beer Design Challenge keretei között.

___

A projekt az NKA támogatásával került bemutatásra

 
 

'Into the Basket' Playing Cards

Dorottya Bodnár
2018

Instagram
Behance
Email

Visual Arts Institute, Eger, Hungary
Graphic Design, MA Graduation Project

Playing cards that teach the basics of bio-gardening. The deck processes a small part of mixed crop cultivation, having the Tomatoe at the center. It contains other vegetables, herbs, helping animals and pests and it also includes explanatory cards as well. I’ve compiled the texts for the cards from various textbooks, websites and gathered from my own experience. Thanks to their special design, we can learn all the cads’ knowledge in a playful way. It can be interesting for kids and adults alike. The deck also comes with a planting calendar as well.

Photos: Dorottya Bodnár
Words: Dorottya Bodnár

Vizuális Művészeti Intézet, Eger
Tervezőgrafika szak, MA diploma projekt

A biokertészet alapjait feldolgozó tanulós kártyák. A vegyes kultúrás növénytermesztés egy kis részét dolgozza fel a pakli, ahol a Paradicsom áll a középpontban. A köré épülő más zöldségeket, fűszernövényeket, segítő állatokat és kártevőket, illetve fogalom magyarázó lapokat is tartalmaz a pakli. A kártyák szövegeit tankönyvekből, weboldalakról és saját tapasztalat alapján állítottam össze. A különleges felépítésüknek köszönhetően lehetővé teszi, hogy játékos módon sajátítsuk el a rajtuk lévő tudást. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt érdekes lehet. A kártyákhoz tartozik egy kertészeri hatéridő napló is.

Fotó: Bodnár Dorottya
Szöveg: Bodnár Dorottya

___

A projekt az NKA támogatásával került bemutatásra

 
 

DON!T Campaign

Pál Elekes
2018

Instagram
Behance
Email

Vizuális Művészeti Intézet, Eger
Tervezőgrafika szak, BA évközi projekt

Kreatív tervezés órára készült féléves projektem. Egy fiktív kampány arculatát kellett elkészítenünk. Én a müanyag zacskók ellen szerettem volna fellépni egy kis fekete humorral vegyítve.

Sajnos rengeteg ember csak megveszi a gyümölcsöket, pékárukat és belecsomagolja a nejlonzacskókba, aminek a használati ideje nagyon rövid.

A DON!T kampányt néhány angol és magyar hívószóra építettem fel.

A kampányom több elemből is állt. Csináltam pár tipográfiai plakátot, amelyekkel egy kis lelki terrorizálást akartam generálni. Készítettem pár megrázó fotót, hogy a zacskók képesek akár, az emberi élet kioltására is. Létrehoztam egy Instagram felületet, ahol inkább humorosabb formában, néhány álstatisztikai eredményt tettem közzé. Továbbá volt még egy matrica kampányom is, ahol szintén humoros megfogalmazású, de igaz tényeket tettem közzé és ezeket a matricákat a város különböző pontjain szétragasztottam. Valamint készítettem pár rövid TV spotot is.

Arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy a szatyrok, zacskók nem is annyira ártatlanok, mint ahogy azt hisszük és szerettem volna egy ellenséges képet kialakítani a róluk.

Konzulens: Zeman Zoltán
Modellek: Pisla Réka, Törzsök Máté, Kapusi Dávid
Fotó: Elekes Pál
Szöveg: Elekes Pál

___

A projekt az NKA támogatásával került bemutatásra

 
 

K&H Credit Card Concept

Péter Morvai
2018

Instagram
Behance
Email

Hungarian University of Fine Arts, Budapest
Graphic Design, Semester Project

Based on the brief set out in the tender, I have created images for different bankcards that systematically and independently reflect K&H Bank's high quality card services.

The visual system of the cards – made with lightpainting – makes the difference among electronic payment cards, bank cards and credit cards, including Maestro, Mastercard and Visa and their premium cards also show their unique appereance through diverse elements that refers to the complex processes behind the existence of the bank cards. This set of cards incorporates a visual concept which is not only consistent, but individual cards, debit and credit cards can be easily distinguished from each other within a concept. However, they still represent a mutual thought. 

The light, fixed at one point is a symbol of K&H Bank and its complex operating system, in analogy to the (swimming) figure’s head in the logo.

PROCESS

I put various led lanterns on a duct tape and recorded their concentric movement with camera set to a long shutter speed. This is how the images shown were created.

Consultant: Tamás Felsmann DLA
Photo: Péter Morvai
Words: Péter Morvai

Magyar Képzőművészeti Egyetem, Budapest
Tervezőgrafika szak, évközi projekt

A pályázati anyagban meghatározott szempontok alapján, olyan képeket készítettem a különböző bankkártyákhoz, melyek rendszerben és önállóan is tükrözik a K&H Bank minőségi kártyaszolgáltatásait.

A kártyaképek fényfestéssel kialakított rendszere megkülönbözteti az elektronikus fizetésre alkalmas kártyákat, a bankkártyákat és a hitelkártyákat, ezen belül a Maestro, Mastercard , Visa és ezek prémium kártyái is sajátos stílusjegyeket hordoznak, olyan változatos elemeken keresztül, amelyek a bankkártyák léte mögötti összetett folyamatokra utalnak, így a kártyaképek összessége egy vizuális koncepciót ölel fel, konzekvens, az egyes kártyák, illetve a betéti és hitelkártyák egy koncepción belül könnyen megkülönböztethetőek egymástól, de mégis egy közös gondolatiságot képviselnek. Az egy ponton rögzített fény a K&H Bankot, mozgása az összetett működési rendszerét szimbolizálja, a logóban megjelenő figura analógiájára.

FOLYAMAT

Különböző led világítókat függesztettem fel egy ponton, amelyek koncentrikus mozgását fényképezővel, hosszú záridővel rögzítettem. Így jöttek létre kártyaképek.

Témavezetők: Felsmann Tamás DLA
Szöveg: Morvai Péter
Fotós: Morvai Péter

___

A projekt az NKA támogatásával került bemutatásra

 
 

Future Now Conference Identity

Klaudia Juhász
Júlia Pothárn
2018

Email

Hungarian University of Fine Arts, Budapest
Graphic Design, Tender Project

The Cultural Foundation of Hungarian Design and the Hungarian Design Council have held a Design Conference on 28th September, 2018 within the Budapest Design Week. To prepare the event, they invited application of visual branding to design the logo and identity of the conference, which on we took the first place.

In the emblem we have tried to visualize the temporary and extensity of the the improvement of technique and technology refering to the technological systems of futural design. The main point of our message is mediated by the improvement of unique, parallel and futural way of pictural visualization. These diagonally composed timelines show the NOW, a common snapshot in the present, where we meet, watch around to be filled up and inspire each other to continue the rush with new impulse. The sign on it's own is an "impossible/infinite" illustration bases on a spatial illusion, which suggest the infinity of time. Apropos of the theme, we have been inspired by the "impossible" illustrations of Escher and Vasarely. Its message: the impossible is possible too, there is no inability to the future.

The graphical formation of the embleme is build by the contrast of black and white colours, because with these we were able to emphasize the breeziness of the form. The puritan appearance of the usage of colours explains that the conference takes place in a determinative styled historical location. The effect of the reflected surface opens a new dimension. The perception of the illustration which approaches to the minimal design carry value stability and viridity in the same time.

The conference was popular, some hundred professional people assembled together in the Makovecz Room of Vigadó of Budapest on 28th September, 2018.

Consultant: Ágnes Rozmann
Photo: Klaudia Juhász, Júlia Pothárn
Words: Klaudia Juhász, Júlia Pothárn

Magyar Képzőművészeti Egyetem, Budapest
Tervezőgrafika szak, pályázati projekt

A Magyar Design Kulturális Alapítvány és a Magyar Formatervezési Tanács 2018 szeptember 28-án, a Design Hét keretében Design Konferenciát rendezett. Az esemény előkészítéséhez vizuális arculattervezési pályázatot írtak ki a konferencia logójának és arculati elemeinek megtervezésére, melyen I. helyezést értünk el. 

Az emblémában a technika és technológia fejlődésének időbeliségét és térbeliségét próbáltuk megjeleníteni, utalva a formatervezés jövőbeli lehetőségeit meghatározó technológiai rendszerekre. Mondanivalónk lényegét a fejlődés egyedi, egymással párhuzamos, jövőbe tartó útjainak képi megjelenítése közvetíti. Ezeken az átlósan komponált idővonalakon merevedik ki a MOST, egy közös pillanatkép a jelenben, ahol találkozunk, körbetekintünk, hogy feltöltődve, egymást inspirálva új lendülettel tudjuk folytatni a száguldást. Maga a jel egy térbeli illúzión alapuló „lehetetlen/végtelen” ábra, mely az idő végtelenségét sugallja. A téma kapcsán Escher és Vasarely „lehetetlen” ábrái inspiráltak minket. Üzenete: a lehetetlen is lehetséges, nincs képtelenség a jövőre nézve...

Az embléma grafikai kialakítását a fekete és fehér színek kontrasztosságára építettük, amellyel hangsúlyozni tudtuk a forma lendületességét. A színhasználat puritán megjelenését magyarázza, hogy a konferencia egy meghatározó stílusú történelmi helyszínen került megrendezésre, a Pesti Vigadóban. Az ábrázolás minimál design-hoz közelítő felfogása egyszerre hordoz értékállóságot és frissességet.

A Design Konferencia nagy érdeklődésnek örvendett, mintegy száz szakmabeli gyűlt össze 2018. szeptember 28-án a Pesti Vigadó Makovecz termében.

Témavezetők: Rozmann Ágnes
Szöveg: Juhász Klaudia, Pothárn Júlia
Fotós: Juhász Klaudia, Pothárn Júlia

___

A projekt az NKA támogatásával került bemutatásra

 
 

Morzsák Cookbook for Children

Kitti Németh
2018

Email

Institute of Applied Arts, Sopron, Hungary
Graphic Design, BA Graduation Project

My degree work was designing a cookbook for children. My book is for kids who are moving safely in the kitchen, but they may require some help from their parents. When i designed Crumbs the primary consideration was to not teach to cook children, but to make them feel good about cooking. In the book, I didn’t illustrate the finished dishes, I illustrated the cooking process because the prosess is more fun and entertaining for them.

In the colors of the illustrations it was also important to be playful and cheerful, so I chose a very happy and eye-catching combination of neon pink and blue. The book was made with risography, and it has open chest binding and hard cover because I wanted to look different from other books on bookstores' shelves and make it easy to open the book when it is in use. I made the calligraphies for the name of the recipes and the title of the book.

Supervisor: Márton Juhász
Photo: Bendegúz Csizmadia
Words: Kitti Németh

Alkalmazott Művészeti Intézet, Sopron
Tervezőgrafika, BA diploma projekt

A diplomamunkám egy gyerekeknek szóló szakácskönyv tervezése volt. A könyvem azon gyerekek számára készült akik már biztonsággal mozognak a konyhában, de előfordulhat hogy némi segítséget igényelnek a szüleiktől. A Morzsák megtervezésekor az elsőszámú szempont az volt, hogy nem főzni szeretném megtanítani a gyerekeket, hanem a kedvüket szeretném meghozni a főzéshez. A könyvben nem az elkészült ételeket, hanem az elkészítési folyamatot illusztráltam azért, hogy még játékosabbá és szórakoztatóbbá tegyem a főzést számukra.

Az illusztrációk színeinél szintén fontos volt, hogy játékos és vidám legyen, ezért egy nagyon boldog és figyelemfelhívó kombinációt választottam, a neon rózsaszínt és a kéket. A könyvet rizográfiai eljárással készítettem el, kötését illetőn pedig nyitott gerinces és keménytáblás lett, mivel szerettem volna, hogy kitűnjön a könyvesboltok polcain, valamint hogy a használatkor ne okozzon nehézséget a könyv kinyitása. A receptek neveit, valamint a könyv címét én kalligrafáltam meg.

Témavezető: Juhász Márton
Fotó: Csizmadia Bendegúz
Szöveg: Németh Kitti

___

A projekt az NKA támogatásával került bemutatásra

 
 

Memoblue Memory Game

Júlia Nizák
2019

Instagram
Behance
Email

Hungarian University of Fine Arts, Budapest
Graphic Design, Graduation Project

My diploma work is a memory game for adults using patterns of the blue dyeing techniques. Saving the tradition of Hungarian folk culture, pouring it into today’s form. My aim with this memory game is to stimulate memory activity related to visual perception.

32 cards, laser-cut plywood with with engraving and printed - laminated vinyl surface. As a secondary function, the players can use the cards as coasters. The cards come in a stylish box with magnetic closure.

Supervisors: Tamás Felsmann, Attila Auth
Photo: Júlia Nizák
Words: Júlia Nizák

Magyar Képzőművészeti Egyetem, Budapest
Tervezőgrafika szak, diploma projekt

Diplomamunkám egy felnőtteknek készült memóriajáték a kékfestés technikájában használt minták felhasználásával. A magyar népművészeti hagyomány részét képező kékfestés mintakincsének gyűjteménye és grafikai újra értelmezése. A népi kultúra hagyományának megőrzése, mai formába öntve. 

Célom a memóriajáték által, a vizuális észleléshez kötött emlékezeti tevékenység fejlesztése. 32 db kártya, rétegelt lemez lézervágással és gravírozással, nyomtatott – kasírozott vinyl felülettel. A kártyák másodlagos funkciója, hogy a játszó asztaltársaság poháralátétként is használhatja a paklit. A kártyák egy mágneses záródású elegáns dobozban kapnak helyet.

A logó megtervezésénél azokat a motívumokat választottam ki, amelyek a leggyakrabban szerepelnek az általam felhasznált mintakincsben. A két különböző stílusú tipográfia kiegészíti egymást: a nagy arányú vékony-vastag vonalvastagság váltakozása, jól asszociálható a kékfestő minták hasonló vonalvastagság különbségeire. Ehhez a karakteres fonthoz kiegészítésként egy geometrikus fontot párosítottam.

Témavezetők: Felsmann Tamás, Auth Attila
Szöveg: Nizák Júlia
Fotós: Nizák Júlia

___

A projekt az NKA támogatásával került bemutatásra