Zsuga Playing Cards Redesign

Zsófia Nagy
2018

Instagram
Behance
Email

Visual Arts Institute, Eger, Hungary
Graphic Design, MA Semester Project

Zsuga is a high quality, redesign 32-card Hungarian card. It has been released in several editions. Single color and 4 color forms. Hand-drawn characters and patterns decorate the cards, which are 16-character and 16-numbered cards. I was thinking about the traditional spring, summer, autumn and winter, which is the best in colors.

The characters became animals instead of people, making the compositions more exciting. As you will see the lower fishes of some fish species, the top bears, the king monkeys, and finally the aces belong to the majestic big cats. My goal was, among other things, to popularize the Hungarian card again, and of course I did not plan a card so it was a great challenge for me.

Consultant: Gábor Csongor Szigeti
Photos: Zsófia Nagy
Words: Zsófia Nagy

Vizuális Művészeti Intézet, Eger
Tervezőgrafika szak, évközi projekt

A Zsuga egy magas színvonalú és kivitelezésű 32 lapos magyar kártya redesign. Több kiadásban is elkészült, egyszínes és 4 színes formában. Saját kezűleg rajzolt karakterek és minták díszítik a lapokat amelyek 16 db karakteres és 16 db számozott kártyát jelentenek. A hagyományos tavasz, nyár, ősz és tél témában gondolkodtam, ami a színekben köszön leginkább vissza.

A karakterek emberek helyett állatok lettek izgalmasabbá téve a kompozíciókat. mint majd látni fogják az alsók egyes halfajtákat mintáznak, a felsők medvéket, a király majmokat és végül az ászok a fenséges nagymacskák fajába tartoznak. Célom az volt többek között hogy újra népszerűsítsem a magyar kártyát, és persze még nem terveztem kártyát így remek kihívás is volt számomra.

Konzulens: Szigeti Gábor Csongor
Fotó: Nagy Zsófia
Szöveg: Nagy Zsófia

___

A projekt az NKA támogatásával került bemutatásra