Liszt Academy Identity

Anna Farkas & Gergő Cuba, 2013, Hungary


English text coming soon.


A Zeneakadémia egyetemként és hangversenyközpontként egyaránt Budapest egyik kiemelkedő intézménye. Az arculat megalkotásának kiindulópontja a szecessziós épület motívumkincse volt. Az embléma a nemzetközi művészvilágban a zene szentélyének tartott Nagyterem mennyezeti babérjából font koszorú, a közepébe helyezett lanttal, valamint a névből szerveződő egység. Az arany árnyalatait használó embléma és arculat a hagyományt és a minőséget tükrözi. A végeredmény, egy egymásnak feszülő koncepcionális elemekből alkotott, markáns identitású vizuális megjelenés. Az elegáns, letisztult arculat a megújult intézmény patináját és egyben progresszivitását idézi. 

Ez a koherens és konzekvens rendszerbe foglalt új vizuális identitás a kiadvány-portfólióban is megjelenik. A portfólió fő pillére a koncertmagazin. A társművészeteket – az első számok esetében a fotográfiát – is bevonó magazin részletes koncertismertetések mellett interjúkat, portrékat és a hazai kulturális sajtóból sajnálatos módon kihalt tárca-esszéket közöl. A prémium magazinnal szemben az újrapapírra nyomtatott havi műsornaptár csak a praktikus információkat tartalmazza, egyedi tipográfiája bennfentes érzést kelt. A Zeneakadémia – szintén környezetbarát papírra nyomtatott – egyestés koncertismertetői teljességgel egyedinek számítanak a nemzetközi koncertéletben. A zsebkönyvszerű, bensőséges formátum, a kortárs könyvgrafika világelitjéhez sorolandó rajzos illusztrációk, a műsorra reflektáló, vállaltan vélemény műfajú esszék mintegy beavatják a közönséget az élőzene misztériumába.

Az arculat 2014-ben Red Dot díjat nyert Kommunikáció/Arculat kategóriában illetve beválogatásra került a 2014-es Magyar Formatervezési Díj kiállítási anyagába.

Ügynökség: Allison Advertising
Fotó: Tamás Péter

___

Web Anna 
Web Gergő