You're the Creator by Anagraphic

Anna Farkas / Anagraphic, 2014, Hungary 


English text coming soon.


A külföldön méltán népszerű kapszulakollekciókat a divatbolondok rendszerint villámgyorsan felvásárolják. Ilyen limitált szériás kollekcióval rukkolt elő Kiss Sarolta, a NON+ tervezője is, aki Farkas Anna (anagraphic) tervezőgrafikussal dolgozott együtt.

„Régi vágyam volt, hogy egy vendéggrafikus tervezzen mintákat a NON+ ruhákra, és a vége-redményt elnézve, Farkas Anna személyében a legtökéletesebb tervezőre leltem” – mesélte Kiss Sarolta. A soron következő, 2014/2015-ös őszi-téli NON+ kollekció a „You are the creator” szlogennel készült. Ez volt az a mottó, amelynek mentén a tervezésnek Farkas Anna nekilátott: „A mottóból indultam ki, ennek a vizuális megfogalmazását próbáltam megjeleníteni az öltözékeken. Izgalmas feladat volt Saci ruháihoz tervezni, nagy kihívást jelentett, hogy a roppant letisztult vonalú ruhákhoz úgy adjon pluszt a grafikám, hogy ne változtassa meg a stílusukat.”

A mottó You szavából az „Y” betűt dolgozta át Anna úgy, hogy abból egy szívet tervezett. Ebből a jelből született meg a sugarakkal és lángokkal díszített embléma, és ennek egy részletének sokszorosításával kelt életre a ruhákon is megjelenő terülőminta. A mintákat egy különleges fekete festékkel, szitanyomással vitték fel a szintén fekete textilre. A grafika öt különböző fazonon valósult meg, melyekből 10-10 darab készült, így a számozott, és a grafikus által szignózott termékek garantáltan a hazai divat páratlan darabjai.

Persze nincsen kapszulakollekció különleges csomagolás nélkül. Az exkluzív dobozok, címkék és egyéb kellékek is Farkas Anna munkái. Az egyszerű minta ellenpontozásául a gyűjtemény egyedi csomagolása és címkéje nagyon buja és dús virágmintákkal díszített. 

A virágok rajongói örülhetnek, mert az egyedi ruhák csomagolásán található virágokat akár a bőrükön is viselhetik: a projekthez kapcsolódó motívumok bekerültek a TATZ design tetoválás kínálatába is.