Westeinde Caption Font

Ádám Katyi, 2014, Hungary


English text coming soon.


A betűtípusokkal szemben támasztott legfontosabb követelmény a könnyű és jó olvashatóság. Napjainkban, amikor egy-egy szöveg nyomtatott formában és a legkülönfélébb digitális eszközökön egyaránt megjelenik, különösen fontos, hogy az adott betű az eltérő méretekben is jól alkalmazhatő, látványos összképet mutató, széleskörűen felhasználható legyen. A Westeinde tervezését komoly technikai kutatésok előzték meg, amelyek a különböző méretekből adódó optikai eltéréseket, azonosságokat s magát az észlelés folyamatát vizsgálták. A sans serif családba tartozó betű univerzális, stílusai sokfélék, kialakítása kifejezetten az adott méretben való megjelenítéshez igazodik.

A betűkészlet 2014-ben vizuális kommunikáció kategóriában elnyerte a Magyar Formatervezési Díjat.

Katyi Ádám betű- és ikontervező, valamint tervezőgrafikus az élet minden területén törekszik minél konkrétabb lenni, mellőzni a felesleges dolgokat. Így nem meglepő, hogy nála egy betűtípus tervezése 3 hónaptól több évig tartó időszakot is jelenthet. Tanulmányait a Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetében kezdte, a mesterszakot a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végezte, majd a hágai Royal Academy Type & Media mesterszakára járt.

2010-ben a Magyar Formatervezési Díjpályázaton a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kulturális Államtitkárságának különdíjával ismerték el a Tótfalusi Sans Serif betűtípusát. A konkrét, geometrikus designt képviselő alkotó jelenleg Münchenben él és dolgozik.

___

Facebook 
Behance 
Web