Vector Scissors

Tamás Fekete, 2014, Hungary


Moholy-Nagy University of Art and Design, Design Institute, Product Designer BA

___

The heart of Vector scissors is a solution to a common problem which a lot of us already knows: If you want to cut a large piece of paper or some kind of material you have to pre-mark the line for which you need to use a ruler and a pencil. If you use a cutting knife you will also need an under plate in case you don't want to scratch your tabletop. This is why I wanted to create a new type of scissors which can cut straight lines without using additional tools.

The top/left part of Vector sits on top of the table while the bottom/right half presses against the side of it. To cut a straight line, you simply place your paper over the corner of a table, providing the right angle for you to begin cutting. You start going forward and Voila!  A straight cut from a scissor – something you never could have done before!


Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Design Intézet, Formatervező BA

___

Ahhoz hogy egy papírt egyenesen el lehessen vágni a vágószerszámon kívül több eszközre is szükség van, mint például egy vonalzóra és egy ceruzára, hogy előre berajzold a vágási vonalat. Ha vágókést használsz, akkor egy alátétre is szükség van azért, hogy ne karcolódjon meg az asztal felszíne. A Vector egy olyan olló, amely képes egyenesen és ívesen is vágni, ezek az eszközök használata nélkül.

A nyél az asztal éléhez illeszthető, amely mint egy vezető, biztosítja a penge állandó egyenes irányát. Az egyenes oldalú asztal sarka adja azt a derékszöget, amelyhez a papírt illesztve a vágott vonal merőleges egyenes lesz. A nyelek szélessége lehetővé teszi azt, hogy az ujjak végével is mozgathatóak legyenek, ami által bármilyen vastagságú vágófelület éle mentén lehet használni. Vágás közben a két nyél formája kettéválasztja a vágott anyagot, mely segíti a vágást és védi az ujjakat.

___

Indiegogo ›
Behance ›
Email ›