Utasellátó arculattervezés - diploma

Kerekes Júlia

2012

___

KREA Kortárs Művészeti Iskola, Tervezőgrafika szak

___

Célom:
Az 1948-tól működő Magyar Utasellátó Vállalat arculatának újratervezése, szem előtt tartva a vállalat 1948 és 1990 közötti működését, funkcióit, szolgáltatásait, egyes arculati elemeit. Az Utasellátó az évek során mindig a kor igényeihez és az elvárásokhoz igazodott, magas színvonalú szolgáltatást nyújtva az utasok számára. Ez a fejlődés többek között nyomon követhető a logó, és arculat változásaiban is. Szeretném érzékeltetni azt a tekintélyt, ami a vállalat múltját tekintve jellemző volt, annak ellenére, hogy a célcsoportom a középosztály, ezzel szeretném emlékeztetni az utasokat, az Utasellátó előkelő múltjára.

Logó és arculat: 
A mostani fáradt, sötétbordó szín helyett, friss, telített, tiszta színeket viszek az arculatba, hasonlóan a londoni Undergroundhoz. Az általam tervezett új logóban, a korábbi Utasellátóra jellemző formavilágot, a szárnyakat hozom vissza, egy újragondolt, modernebb, asszimetrikus felfogásban. A logó dőlése lendületet ad, megidéz egyfajta mozgásérzést, melyet kiegészít és egységbe hoz a saját tervezésű Utasellátó felirat.
Az új arculatnak a modern, korszerű megjelenés, érthető felületek, kellemes friss színek. Szeretném emlékeztetni a régi szolgáltatásra az utasokat, visszahozni a jó emlékeket a vállalattal kapcsolatban. Az Utasellátó egy komplett szolgáltatáscsomagot nyújt, melynek célja az utazás kényelmesebbé és színvonalasabbá tétele.

___

Email