Relative Beauty Collection

Open-Up, 2014, Hungary


English text coming soon.


Az Open-Up brand 2014 évi ősz/téli kollekciójának alapgondolata a szexepil: Mi az, ami vonzóvá és különlegessé tesz egy arcot, kiben mit vált ki egy furcsa részlet és ezt tulajdonosa hogyan éli meg. A fő inspirációt az olyan bőrelváltozások adták, mint a teljes, vagy részleges pigment hiány; a szeplők hangsúlyos jelenléte vagy az anyajegyek. Hisz egyedi jegyeink nem véletlenül kerültek ránk. Ne rejtsd el, ami különlegessé tesz! Ez a kollekció az önelfogadásra, és a másik elfogadására hívja fel a figyelmet.

Elsősorban a mintákra helyeződik a hangsúlyt, melyek grafikai képe a szeplőket idézi meg. A maratásos technológia, a festék színének kiszívatása a pigmenthiányra utal. A kötött darabok kialakítása pöttyszerű felületével, valamint struktúrájának finom változásaival szintén ezt fejezi ki.

A formai megoldások egyszerű, letisztult képe szabadon hagyja érvényesülni a mintákat, finom a geometriával ellenpontozva a lágy grafikai elemeket. A kollekció színei közül: a kék a hideget, a fehér a havat, a földszínek az őszt; a piros pedig a szeplőket szimbolizálja.

Tervezők: Merényi Zita, Nógrádi Nelli, Grábits Ágota

Árak: pólók 8.000 Ft, szoknyák 9.800 - 12.800 Ft, ruhák 15.800 - 19.800 Ft, kötött áruk 5.900 - 17.900 Ft, kabátok: 38.000 - 46.000 Ft

___

Heinrich Alkotói Szint, Budapest, Üllői út 32.
Facebook ›
Email ›