Tridom Entrance Hall Wall

Péter Beke, 2015, Hungary


English text coming soon.


Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Formatervező művész, MA

___

A Tridom elnevezésű variálható előszobafal egy olyan konstrukció, mely a kisebb lakások előszobáiban, az ott előforduló főbb tevékenységekre reagálva, az aktuális méretviszonyoknak és igényeknek megfelelően képes helyt állni.

Az egyetem bútortervezési feladata az Open Design gondolkodás szellemében indult, melynek saját nyelvünkre való lefordítása folyamán felmerült, hogy ahhoz, hogy minél több kihasználási lehetősége legyen az adott bútornak, egy olyan „játékszabályt” érdemes kitalálni, amely egyértelmű utasításokkal látja el a felhasználót, mégis kellőképpen nagy mozgásteret ad, amiken belül teljesen szabadon mozoghat. Ennek köszönhetően saját arcára formálhatja a bútort.

A Tridom három alapelem többszörös felhasználásával építhető. Az alapszerkezet a falhoz rögzül, melynek kiképzése lehetővé teszi két másik alakzat befogadását. A „T” alakú idom fogasként, vállfás akasztóként, a rá csúsztatható két féle tálca pedig a különféle ruhadarabok, kiegészítők, cipők, kulcscsomók elhelyezésére használható.

A Tridom bővíthető, egyéni elrendezésű előszobafal felépítését teszi lehetővé, amely szükségszerűen épít a felhasználói kreativitásra.

Fotó: Fövényi Sándor

___

Email ›