The Packaging Pattern Pack

Dorottya Imre
2015
Hungary

Linkedin
Behance
Email

EKF, Graphic Design, MA Graduation Project

The nowadays present product dumping is a very annoying phenomenon, which’s consequence is the plenty of types and amounts of more and more indecorous packagings and the continuous overburdening of our visual as well as our natural envirnment. With my master thesis I would like to offer an option to mitigate this. Which is nothing but a packaging pack. It is also a criticism.

With the packaging of the package I want to give a fillip to the overpacing, produced by the consumer society. And with the content I would like to give a chance to create a more pleasant and esthetical visual sight. I would like to show with it, that the simple and clean design can cope within the packings.

Supervisor/Consultant: Lajos Csontó

___

EKF, Tervezőgrafika szak, MA diploma projekt

A manapság jelenlévő termékdömping egy igen zavaró jelenség, melynek következménye a rengeteg féle-fajta egyre ízléstelenebb csomagolás és a vizuális, valamint természeti környezetünk folyamatos leterhelése. Ennek enyhítésére szeretnék egy alternatívát nyújtani a diplomamunkámmal. Ami nem más, mint egy csomagolás pakk. Ez egyben egy kritika is.

A csomagolás csomagjával egy fricskát szeretnék adni a fogyasztói társadalom által termelt túlcsomagolásnak. A tartalommal pedig esélyt szeretnék adni egy kellemesebb, esztétikusabb vizuális látvány létrehozásához. Szeretném megmutatni vele, hogy igenis, az egyszerű és letisztult design is helyt tud állni a csomagolások között. Nem mellesleg a csomag minden egyes részlete környezetbarát anyagból készül, minden darabja felhasználható, illetve újra-felhasználható, vagyis miután kifogyott a csomagolás nem kell kidobni, eredeti funkciójától eltérően tudom másra is használni. Ennek köszönhetően nem ró akkora terhet a környezetünkre, mint a mai csomagolások legtöbbje. Ezáltal is egy példát mutatva.

Témavezető/konzulens: Csontó Lajos

___

Program Partners
Design Workshop
Kreatív Magazin
Gestalten
Skillshare