Soprano + Alto Stereo System

Pál Koós, 2014, Hungary


English text coming soon.


A lakóterekben általában gondot jelent a hangfalak, kifejezetten a nagyméretű, az igényes zenehallgatást biztosító high-end berendezések elhelyezése. Ez hatványozottan érvényes a kisebb méretű szobákra, ráadásul ott, ahol más funkciók is megjelennek a zenehallgatás mellett.

Az Etalon Acoustics filozófiája a kompromisszummentes hangreprodukció. Ez a magas hangminőségre való törekvés viszont ellentmondásba keveredhet a hétköznapi életvitellel: egy átlagos, 16-20 négyzetméteres lakószobában kezelhetetlenek az óriás méretű hangfalak. Ennek kiküszöbölésére fejlesztette ki az Etalon Acoustics a Soprano + Alto hangfalrendszert.

A Soprano hangsugárzó egy két utas rendszer szélessávú eleme, melyhez egy külön dobozban elhelyezett Alto szub-basszus sugárzó egység kapcsolódik. A mélyfrekvenciás, nagy intenzitású energiák ilyen lényegi különválasztása a természethű megszólaltatás érdekében hatalmas javulást eredményez. A speciális hangszórók lehetővé teszik, hogy a két egység a térben az adott működési tartománynak megfelelően ideális elhelyezést kaphasson: a szélessávú sugárzót kecses formájánál és méreténél fogva a térben szabadon lehet felállítani, míg a mélyhangokért felelős Alto szub-basszus egység szinte bárhol elhelyezhető. Az alkalmazott hangszóróknak és a különleges elrendezésnek köszönhetően, a teljes rendszer mintegy tízszerte gyorsabb megszólalást és elhallgatást tesz lehetővé a hagyományos, legkorszerűbb hangsugárzókhoz képest is, ami a zenei hang, a művészi reprodukció valósághű megjelenítéséhez elengedhetetlen.

Soprano: 7.000 €/pár
Alto: 3.300 €/db

A termék beválogatásra került a 2014-es Magyar Formatervezési Díj kiállítási anyagába.

Fotó: Oravecz István

___

Email