"Soil" Comic Book

Márton Borbás
2015
Hungary

Behance
Email

EKF, Graphic Design, BA Graduation Project

I have been thinking about the idea of giving a new approach to my illustrations for a long time. That is why I have chosen the comic style. I work in black-and-white style so that I asked for a very depressing story which shows the destruction of the illusion of an idyllic family and career. The base of the whole story is an inner monologue in which the protagonist has real and nominal thoughts. Our “hero” is placed deep down into the society, where he switches spaces, times, dimensions and his own symbol system created by me. The plot is very confused so it is based on a short and grotesque nub.

Because of the fact that comic style is on the cutting edge of graphic design, in order to create a more complex project I have created a package design. It is covered with a special pattern where some items show up in the story as well. The content of packaging: 1 Soil comic book and 6 posters.

Supervisor/Consultant: Gábor Csongor Szigeti
Poetry: Ágnes Bertóthy
Writer: Bence Borbás
Photo: Ágnes Nyilas

___

EKF, Tervezőgrafika szak, BA diploma projekt

Régóta eljátszottam azzal az ötlettel, hogy az illusztrációmat más köntösbe bújtatom, így esett választásom a képregényre. Fekete-fehérben dolgozom, így egy nagyon nyomasztó történetet kaptam, amely végül egy idilli család és karrier illúziójának megromlását mutatja be. Egy belső monológra épül a történet, ahol a „főhősünk” eljátszik gondolatokkal, hol valós, hol fiktív gondolatokkal. A társadalom bugyrában elhelyezkedő karakterünk ugrál a térben, időben, dimenziókban és saját, általam megalkotott szimbólum rendszerében. A cselekmény zavaros, így egy rövid, groteszk csattanóra épül a történet.

Mivel a tervezőgrafikai határterületeinek szélét a képregény, mint fogalom éppen csak súrolja, így a komplexebb projekt érdekében készítettem egy csomagolás dizájnt, amelyet egy különleges, ám a képregényben visszaköszönő pattern (egy bokor) minta képez. A csomagolás tartalma: 1 Talaj képregény és 6 plakát.

Témavezető/konzulens: Szigeti Gábor Csongor
Kötészet: Bertóthy Ágnes
Fotó: Nyilas Ágnes

Író: Borbás Bence

___

Program Partners
Design Workshop
Kreatív Magazin
Gestalten
Skillshare