Sofa Set Design

Zoltán Zengővári
2019

Email

Institute of Applied Arts, Sopron, Hungary
Product Design, BA Tender Project

Furnitures are important parts of our environment. Their feature determines the coziness and comfort of the room. Besides aesthetics, the propeties of the design has importance in manufacturing, mobility, weight and material aspect. In a room, every furniture has impact on each other, they are form a composition. In that interaction color, material, shape, scale, position are determining factors.

I designed this furniture of molded plywood, fabric and steel. It contains just the right amount of material so it has light weight and easy to clean the floor underneath.

Alkalmazott Művészeti Intézet, Sopron
Terméktervezés, BA pályázati projekt

Bútorok szerves részei a környezetünknek. Jelenségük nagyban meghatározza a tér hangulatát, kényelmét. Egy tér berendezésénél minden tárgy hatással van egymásra, egy kompozícíót alkotnak. Ezeknél a kölcsönhatásoknál a szín, forma méretek és elhelyezkedés, a legmeghatározóbb elemek.

A formának az esztétikán kívül nagy jelentősége van gyárthatóság, mobilitás, súly és anyaghasználat szempontjából is. Ezt a bútorcsaládot a fa és szövet kombinálásával terveztem, a minimális anyaghasználattal. Így könnyen mozdítható és takarítható az alatta lévő felület.

___

A projekt az NKA támogatásával került bemutatásra