Runic Reading Illustrated Book

Réka Kónya
2015
Hungary

Behance
Email

PKE, Vizuális kommunikáció szak, MA diploma projekt

A Rovott olvasat című disszertációs munkám egy olyan illusztrált könyv, mely vizuálisan megjelenítve mutatja be a székely rovás jelképrendszerének tartalmi üzenetét és mondanivalóját.

A könyv által a gyerekek és más érdeklődők egyaránt megismerhetik és megtanulhatják a rovásjeleket. Mindenegyes jel külön-külön jelentéssel bír. A jelek megtanulását és megjegyzését egyszerűbbé teszik az illusztrációk. A székely rovásjelek magukban hordozzák az ősi magyar jelképrendszert.

A könyv elkészítése során alkotói célom a székely rovás hagyományának továbbörökítése, valamint ennek kortárs módon való gyermek közeli megjelenítése. Továbbá a könyv segíti a rovásjelek megjegyzését és eredetük megértését. Mindemellett reprezentatív képet tár az olvasó elé arról, hogy őseink mit tartottak fontosnak, mi számított értéknek.

Munkám során törekedtem a hagyományátörökítő és vizuális élményt nyújtó könyv megalkotására. A könyv illusztrációi, egyéni látásmódon keresztül, a rovásjelek könnyebb megértését, megjegyezhetőségét és a figyelemfelkeltést szolgálják.

Témavezető: Dr. Ütő Gusztáv egyetemi adjunktus
Konzulens: Pildner József rovás szakértő

___

Program Partners
Design Workshop
Kreatív Magazin
Gestalten
Skillshare