Rhythm Box

Ágnes Győrik
Attila Lövei
Zoltán Simon
2018

Email

Hungarian University of Fine Arts, Budapest
Graphic Design, Tender Project

The Rhythm Box is an interactive installation that users can find in a shaded area, and can play music that helps release the body and soul. There are four different types of percussion intruments and each side of the Rythem Box, where festival-goers can improvise jams and participate in music therapy.

Photo: Ágnes Győrik, Attila Lövei, Zoltán Simon
Words: Ágnes Győrik, Attila Lövei, Zoltán Simon

Magyar Képzőművészeti Egyetem, Budapest
Tervezőgrafika szak, pályázati projekt

Az installáció megalkotásához a testi és lelki egyensúly teremtés gondolata vezetett. A zenét és a táncot, az ember létezésének kezdetétől, használja, ennek eszközéül. A projektben megvalósított tárgy új perspektívát nyújt a zeneterápiának és lehetőséget teremt a kor szociális igényeihez illeszthető módszerek fejlesztéséhez.

Az installáció kocka szerkezetének négy függőleges oldalán, egy-egy ütős hangszer öleli át a központi belső teret, ahol a terápiától függően a résztvevők pihenhetnek vagy akár bulizhatnak is. Az installáció mobilis szerkezete lehetővé teszi a könnyű és gyors szállíthatóságát, így könnyen új környezetben, új célzatú terápia komponálható.

A Rhythm Box 2018-ban a Sziget Fesztiválon mutatkozott be, ahol a fesztiválozók négy képzett zenész instrukcióit követve improvizatív koncerteket adhattak, a belső tér pedig 5-10 perces rögtönzött buliknak adott helyet. A fesztiválon tartott terápia célja a közös zenélés és tánc közben kialakuló flow állapot elérése volt.

Szöveg: Győrik Ágnes, Lövei Attila, Simon Zoltán
Fotós: Győrik Ágnes, Lövei Attila, Simon Zoltán

___

A projekt az NKA támogatásával került bemutatásra