Resort 2015 Collection

Dóri Tomcsányi, 2015, Hungary

 

Resort kollekciójának témájaként Tomcsányi Dóri ismét a közép-európai szocialista design-mementók humoros és friss felelevenítését, modern újraértelmezését választotta. Az új Resort vonal Szingapúrban mutatkozott be először, ahol hatalmas sikert aratott a Blueprint vásáron, Berlin után pedig a párizsi divathét Capsule rendezvényén is szerepelt.

A kollekció legfőbb hívószavai az újrahasznosítás, a fenntarthatóság, a tudatosság, mindez a slow-fashion jegyében. Az újragondolás úgy a formákban és sziluettekben, mint magukban a selyem anyagokra nyomott frappáns digitális nyomatokban is megjelenik.

A mindannyiunk számára ismerős csíkos nylon szatyrok pasztelles printjei mellett a kollekcióban főszerepet kap a „mentolos-fogkrém” színű, texturált felületű neoprén, a mélyszürke selyem-neoprén, a csíkozott pamutruhákon pedig szintén retró színpárosítások (korall-barack, menta-szürke) jelennek meg. Sziluettekben pedig a bomber dzseki és a midi-szoknya, ami ugyanúgy kihagyhatatlan volt a '70-es években, mint ahogy 2015-ben.

Fotó: Viszlay Márk
Haj: Kozma Norbert
Smink: Kökény Judit
Modell: Csilla - ICON

___

Facebook ›
Pinterest ›
Web ›