PONS kollekció

AGNESKOVACS, 2015, Hungary

 

Kovács Ágnes új kollekciójának megalkotásakor egyik kedvelt inspirációs forrásából, a hidakból merített ihletet. Bonyolult szerkezeti felépítésük és összekötő funkciójuk egyedi módon jelenik meg a táskákban. A magas minőségű bőrhöz japán akácfa-elemek csatlakoznak minden darabon. Ez a látvány mellett funkcionálisan is hangsúlyos, ugyanis a hajtogatott szabásminta rögzítésén keresztül átkötő elemként is szolgál.

A bőr és a fa kettőse mellett nagy hangsúlyt kaptak a kontrasztok a kollekció színeiben is, ennek eredménye a bézs és a fekete páros.  Előbbi egy visszafogott, érzelmes és naturális stílust képvisel, míg a fekete nagyon határozott karaktert ad a táskák sziluettjének. A kontraszt utal két világ összekötésére, két távoli pont harmonikus áthidalására,

A Pons kollekció tudatosan táplálkozik a tervező korábbi munkáiból is. Formailag a legutóbbi Breakline és egy egyetemen elkezdett feladat továbbgondolásából született meg, koncepciójában viszont a Torii gondolatvilágát viszi tovább, hiszen a kapu és a híd bizonyos szempontból azonos jelentéssel bírnak. Mindkét eszköz átjárást biztosít egy „másik világba”, titokzatosság veszi körül ezeket.

Tervező: Kovács Ágnes
Fotó: Károlyi György - Flashback
Modellek: MATE - WAM models, Kertesi Adrienn
Haj és smink: Pásztor László
Styling: Horváth Ottó

___

Facebook ›
Web