Phonebooth Concept

Dávid Cone
2015
Hungary

Facebook
Email
Web

BME, Industrial Product Design, BSc Graduation Project

I have designed a fully soundproof phonebooth. Designers bring back the open space offices, and the boarder between our office and home is getting blury. One’s desk has been replaced with a LAN connection, and co-working areas are emerging. However, employees do need their own privacy, and a calm place where they can work focused. But it seems like, architects forget about our ears and hearing.

During the design process, i had to consider the manufactory’s possibilities. Mobility and manufacturability were key roles. The phonebooth is soundproof from outside, and sound absorbing from inside. No noise can leak out. Because of this, people do not disturb each others, any of it’s side they are talking.

Supervisor/Consultant: József Zalavári DLA
External Consultant: Vajk Bizsók

___

BME, Ipari termék- és formaterező szak, BSc diploma projekt

Egyszemélyes, akusztikailag szeparáló telefonfülke. A jelenkori irodák szeretnének hasonlítani otthonainkra. A modern irodákban kezdenek eltűnni a személyes terek. A munkavállalók dedikált íróasztalát felváltotta egy hálózati elérési pont, és felerősödik a közösségi terek szerepe. Mindazonáltal az embereknek szükségük van saját személyes térre, ahol elmélyülten dolgozhatnak. Ezen terek kialakítása a legkritikusabb, a belsőépítészek megfeledkeznek a fülünkről.

A tervezés során a legfontosabb követelmény volt, hogy a termék manufakturális körülmények között, a témát biztosító cég saját gépparkjával gyártható legyen, valamint a már meglévő gépjárművel szállítható legyen. A telefonfülke kívülről hanggátló, míg belülről hangelnyelő anyaggal van burkolva. Így lehet elérni azt a hatás, hogy a külső zaj ne zavarja azt, aki épp beszélgetést folytat a fülkében, valamint a telefonáló se zavarja környezetét.

Témavezető/konzulens: Zalavári József DLA
Külső konzulens: Bizsók Vajk

___

Program Partners
Design Workshop
Kreatív Magazin
Gestalten
Skillshare