Novuelle Ere Collection

Alíz Simon
2015
Hungary

Email

University of Art and Design Cluj Napoca, Graduation Project

Nouvelle Ere is a kind of time-traveling collection, inspired by American sport-wear and also uniform from the 50’s and 60’s. The main words what describes the collection is very complex. The rythm, dinamism and minimalism suggests the source of inspiration, at the same time the finished creations are fresh, relevant, consistent and wearable. The symmetric and asymmetric outfit-composition gives a harmony for each product.

The concept focuses on the history of American sports and sportswear, and the feelings from the 50’s and 60’s. The sportswear elements are the main caracteristics of the collection with a contemporan fashion attitude and realized with sofisticated materials, what gives a fresh look for the products. Pure details, digital-print and embroidery gives an intresting look to the creations. These details transmit a pure reflexion about emotions, and the voluminous constructions suggests the power of the contemporan, modern women.

Supervisor: Dr. Lucian Broscatean
Consultant: Dr. Elena Basso Stanescu
Model: Csilla Köteles - Art Models Agency
Fotos: Gábor I. András

___

Kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem, diploma projekt

A Nouvelle Ere egy idő utazó kollekció, amely az amerikai sport egyenruha viseletet öleli fel az 50-és 60-as évekből. A kulcs szavak amelyek körbeírják a kollekciót nagyon komplexek. A ritmus, a dinamika és a minimalizmus, mint alap inspiráció forrás jellemzi a koncepciót amelyek által a termék friss, releváns és hordható lesz. A termékekre külön- külön jellemző a szimmetrikus és asszimetrikus felépítés, mely egy harmonikus képet ad a kollekcióról.

A koncepció leginkább az amerikai sport egyenruhákra teszi a hangsúlyt és az 5o-,6o-as évek élet-érzésit próbálja visszaadni. A sportos elemek karakterizáló jellemzőként mutatkoznak, ugyanakkor ezzel együtt egy kortárs attitűd fedezhető fel. Az anyagok használata is visszaadja a kortárs textíliák megmunkálását mely a digitális nyomtatás által válik moderné, ezzel egy friss look-ot adva a termékeknek. Ezek a részletek egy tiszta reflexiót mutatnak az érzésekről, a formák által pedig a kortárs, modern nő kap teret.

Témavezető: Dr. Lucian Broscatean
Konzulens: Dr. Elena Basso Stanescu
Modell: Köteles Csilla (Art Models Agency)
Fotós: András I. Gábor

___

Program Partners
Design Workshop
Kreatív Magazin
Gestalten
Skillshare