Morzsák Cookbook for Children

Kitti Németh
2018

Email

Institute of Applied Arts, Sopron, Hungary
Graphic Design, BA Graduation Project

My degree work was designing a cookbook for children. My book is for kids who are moving safely in the kitchen, but they may require some help from their parents. When i designed Crumbs the primary consideration was to not teach to cook children, but to make them feel good about cooking. In the book, I didn’t illustrate the finished dishes, I illustrated the cooking process because the prosess is more fun and entertaining for them.

In the colors of the illustrations it was also important to be playful and cheerful, so I chose a very happy and eye-catching combination of neon pink and blue. The book was made with risography, and it has open chest binding and hard cover because I wanted to look different from other books on bookstores' shelves and make it easy to open the book when it is in use. I made the calligraphies for the name of the recipes and the title of the book.

Supervisor: Márton Juhász
Photo: Bendegúz Csizmadia
Words: Kitti Németh

Alkalmazott Művészeti Intézet, Sopron
Tervezőgrafika, BA diploma projekt

A diplomamunkám egy gyerekeknek szóló szakácskönyv tervezése volt. A könyvem azon gyerekek számára készült akik már biztonsággal mozognak a konyhában, de előfordulhat hogy némi segítséget igényelnek a szüleiktől. A Morzsák megtervezésekor az elsőszámú szempont az volt, hogy nem főzni szeretném megtanítani a gyerekeket, hanem a kedvüket szeretném meghozni a főzéshez. A könyvben nem az elkészült ételeket, hanem az elkészítési folyamatot illusztráltam azért, hogy még játékosabbá és szórakoztatóbbá tegyem a főzést számukra.

Az illusztrációk színeinél szintén fontos volt, hogy játékos és vidám legyen, ezért egy nagyon boldog és figyelemfelhívó kombinációt választottam, a neon rózsaszínt és a kéket. A könyvet rizográfiai eljárással készítettem el, kötését illetőn pedig nyitott gerinces és keménytáblás lett, mivel szerettem volna, hogy kitűnjön a könyvesboltok polcain, valamint hogy a használatkor ne okozzon nehézséget a könyv kinyitása. A receptek neveit, valamint a könyv címét én kalligrafáltam meg.

Témavezető: Juhász Márton
Fotó: Csizmadia Bendegúz
Szöveg: Németh Kitti

___

A projekt az NKA támogatásával került bemutatásra