Memoblue Memory Game

Júlia Nizák
2019

Instagram
Behance
Email

Hungarian University of Fine Arts, Budapest
Graphic Design, Graduation Project

My diploma work is a memory game for adults using patterns of the blue dyeing techniques. Saving the tradition of Hungarian folk culture, pouring it into today’s form. My aim with this memory game is to stimulate memory activity related to visual perception.

32 cards, laser-cut plywood with with engraving and printed - laminated vinyl surface. As a secondary function, the players can use the cards as coasters. The cards come in a stylish box with magnetic closure.

Supervisors: Tamás Felsmann, Attila Auth
Photo: Júlia Nizák
Words: Júlia Nizák

Magyar Képzőművészeti Egyetem, Budapest
Tervezőgrafika szak, diploma projekt

Diplomamunkám egy felnőtteknek készült memóriajáték a kékfestés technikájában használt minták felhasználásával. A magyar népművészeti hagyomány részét képező kékfestés mintakincsének gyűjteménye és grafikai újra értelmezése. A népi kultúra hagyományának megőrzése, mai formába öntve. 

Célom a memóriajáték által, a vizuális észleléshez kötött emlékezeti tevékenység fejlesztése. 32 db kártya, rétegelt lemez lézervágással és gravírozással, nyomtatott – kasírozott vinyl felülettel. A kártyák másodlagos funkciója, hogy a játszó asztaltársaság poháralátétként is használhatja a paklit. A kártyák egy mágneses záródású elegáns dobozban kapnak helyet.

A logó megtervezésénél azokat a motívumokat választottam ki, amelyek a leggyakrabban szerepelnek az általam felhasznált mintakincsben. A két különböző stílusú tipográfia kiegészíti egymást: a nagy arányú vékony-vastag vonalvastagság váltakozása, jól asszociálható a kékfestő minták hasonló vonalvastagság különbségeire. Ehhez a karakteres fonthoz kiegészítésként egy geometrikus fontot párosítottam.

Témavezetők: Felsmann Tamás, Auth Attila
Szöveg: Nizák Júlia
Fotós: Nizák Júlia

___

A projekt az NKA támogatásával került bemutatásra