Mediso AnyScan Concept

Gergő Csicsics
2018

Instagram
Behance
Email

Institute of Applied Arts, Sopron, Hungary
Product Design, MA Graduation Project

My MA degree project is about medical imaging. I designed the new generation of the AnyScan product family for a hungarian company, Mediso. Their product identity hasn’t changed since 2005 so the question is actual.

During the semester, I design three modality of the modular product family (CT, PET/CT, SPECT/CT). This is their most complex device, so it’s appropriate to demonstrate the new design. The technical content is nearly the same, but the architecture of the new machine is different. The tablet as user interface and the environment friendly boicomposite (NFRP) enclosure is novelty.

Supervisor: József Zalavári DLA
Consultants: Gábor Bánáti, Tamás Bendzsel - Mediso
Words: Gergő Csicsics

Alkalmazott Művészeti Intézet, Sopron
Terméktervezés, MA diploma projekt

MA diplomamunkám egy magyar orvosi műszereket gyártó cég, a Mediso, AnyScan termékcsaládjának új formanyelvének megtalálása, megtervezése. A problémafelvetés aktuális, a ma piacon levő termékeik arculata 2005 óta nem esett át komolyabb változáson, csupán az elmúlt 4-5 évben történtek kisebb változtatások.

A félév során a moduláris termékcsalád három modalitásán dolgoztam (CT, PET/CT, SPECT/CT). Ez a legkomplexebb gépük, így alkalmas az új formaterv minden formai szituációjának bemutatására. A műszaki tartalom közel azonos a jelenleg gyártott termékével, azonban az új koncepció architektúrája tartalmaz újdonságot. Lényeges változás, hogy a kezelőfelületet tabletek váltják fel. Általam behozott újítás, hogy a koncepció szerint az új gép burkolata len vagy kenderszálas biokompozitból készülne. Ezen változásokon felül az új formaterv célja kijelölni a Mediso jövőbeni formai arculatát, amely a jelenlegi kiérlelt formaterveken alapulnak, illetve biztosítani a betegek lehető legnagyobb kényelmét.

Témavezető: Zalavári József DLA
Belső konzulens: Bánáti Gábor
Külső konzulens: Bendzsel Tamás - Mediso
Szöveg: Csicsics Gergő

___

A projekt az NKA támogatásával került bemutatásra