MATV 2018

Gergő Csicsics
2018

Instagram
Behance
Email

Institute of Applied Arts, Sopron, Hungary
Product Design, Client Project

Magyar Asztalos is a hungarian wood industry magazine. They organize a student competition for high scool carpenter students every year. In 2018, I was commissioned to design the furniture, what the school teams manufacture in the competition. It was an interesting challenge to design furniture to measure carpenter skills.

Usually I pursue simplicity in technical and aesthetic aspect, but now tried to create a techically challenging, yet simple looking piece. The body of the nightstand and the inner parts of the drawer made by pine, the drawer front and the legs are made by oak. Every school has one or more, three member team, every team has 10 hour to complete the task. This year 15 teams competed. The sample piece made by Árkossy Bútor.

Consultants: Norbert Tóth, József Szili, Pál Baranyai
Sample product manufacture: Árkossy Bútor
Photo: Anna Bognár - X-meditor Kft., Gergő Csicsics
Words: Gergő Csicsics

Alkalmazott Művészeti Intézet, Sopron
Terméktervezés, ügyfél projekt

A MATV a magyar asztalos tanulmányi verseny rövidítése, a Magyar Asztalos magazin évente megrendezi a versenyt ahol az asztalos tanulók mérhetik össze a tudásukat. A háromfős csapatoknak 10 óra állt rendelkezésükre a bútor elkészítésére, a helyszínen biztosított anyagokból és szerszámokkal. A 2018-as versenyen elkészítendő bútort én tervezhettem meg.

A feladatom egy olyan bútor tervezése volt, amin fel lehet mérni a középiskolás asztalos tanulók szakmai tudását. Számomra szempont volt, hogy egy egyszerű kinézetű esztétikus bútor szülessen. Egy lábakon álló, fiókos éjjeliszekrényt terveztem, a korpusz és a fiók belseje borovi fenyőből, a fiók frontja és a lábak tömör tölgyből készült. A fenyő elemek (kivéve a fiók) fehér pigmenttel kevert olajos, a tölgy lábszerkezet és a front natúr olajos felületkezelést kaptak. A kihívást a változatos csapolások, a vasalat nélküli fiók pontos illesztése és a lábszerkezet billegés mentes elkészítése jelentik.

Konzulensek: Tóth Norbert, Szili József, Baranyai Pál
Mintadarab gyártó: Árkossy Bútor
Fotók: Bognár Anna - X-meditor Kft., Csicsics Gergő
Szöveg: Csicsics Gergő

___

A projekt az NKA támogatásával került bemutatásra