Marionetas do Porto Identity

Rebeka Póth, 2014, Hungary


English text coming soon.


Nyugat-Magyarországi Egyetem, Alkalmazott Művészeti Intézet, Tervezőgrafika szak, BA diploma projekt

___

Diplomamunkának a portugál Teatro de Marionetas do Porto (TMP) újragondolását, valamint az intézmény új évadjához tartozó grafikai anyag megtervezését választottam.

A témát a 2013-ban Portóban töltött nyári szakmai gyakorlat adta, amikor szinte véletlen bukkantam rá az intézményre, és egyben a bábok izgalmas világára, a bennük rejlő lehetőségekre. A múzeumban, majd később a műhelyben tett látogatás inspirálóan hatott rám, kísérletezésre buzdított.

Az arculat tervezése során a bábokra legjellemzőbb két tulajdonságot vettem alapul: a játékosságot és a mozgásra való képességet. Felismertem, hogy ez jól kihasználható egyetlen betűben is, a marionett szó M-jében, és azt szimbolikusan ,,felzsinórozva" kaptam meg a végleges logót, ami statikus helyzetéből kilépve  tovább tud animálódni. A társulat idei évadjának vivőelemeként a parafát választottam, mint Portugália egyik legjellemzőbb szimbólumát, ez az anyag vonul végig az összes grafikai hordozón a belépőjegyektől a plakátokig. A kompozíciók a formátum függvényében szabadon variálódnak, a parafából kivágott illusztrációk pedig megőrzik a bábok eredeti, manuális jellegét.

___

Behance 
Email ›