Hungarian Design Yearbook of 2013

Ádám Katyi, 2014, Hungary


English text coming soon.


Az volt az alap ötletem, hogy az egyes design tárgyaknak a sziluettjét használom fel fő grafikai elemként. Így a tartalom egy absztrakt módon, de visszaköszön a borítón is. Ezáltal egy szoros vizuális kötelék alakul ki a tartalom és a grafika között.

A szedéstükör rendszerében a jelszó az alulra zárás, ami a tartalmat illeti. A címek a felső-külső sarkokban helyezkednek el, így a fontos információkat nem kell keresnünk, hamar meglátjuk, ezáltal is könnyebb a keresés.

A könyvet Westeinde Caption betűtípussal szedtem, az angol szövegeket dőlt stílussal különböztettem meg a magyartól. A borító ezüst prégeléssel készült. Ez a technika magas minőségű érzést ad a könyvek és kifejezi, hogy nem csak egy kézikönyvről van szó, hanem a magyar design bibliájáról. Az arculat színe egy speciális direkt szín, a Pantone 351U "világos menta zöld".  A könyv több, mint 140 magas minőségű fotót tartalmaz, ezért tökéletes színminőségre van szükségünk, emellett olyan papírra, melynek az érintése kellemes, így esett a választásunk a speciális Claro Bulk papírra.

A könyv a hazai designszcéna 2013-ban elért eredményeire, figyelemre méltó alkotásaira koncentrál. Egyrészt a kiadvány elején található hat esszén keresztül elemzi a releváns hazai jelenségeket, másrészt speciális, a világ nemzetközi trendjeit is figyelembe vevő tematika/hívószavak mentén strukturálja a tavalyi év több mint 130 alkotását és projektjét. 

___

Facebook 
Behance 
Web