Logifaces Game

Zsanett Benedek & Dániel Lakos / Planbureau Studio, 2014, Hungary


Zsanett Benedek and Dániel Lakos were inspired by 3D modeling software using triangles (or faces) as their basic elements to create complex forms and surfaces. Logifaces started out as an idea to bring these complex geometries to a real, non-virtual space. They created the first version of the game from wood, but later started experimenting with concrete, and realised that the weight and touch of the material really capture the essence of the game.

The Logifaces experience comes in the form of 16 concrete prisms delivered in a one of a kind box. The concrete of the prisms is from a secret recipe used by the VPI Concrete Manufactory, and one of its main specialties is that it comes in three beautiful colors.

Concrete takes the puzzle experience to a new level with its different touch and mass. The VPI Concrete Manufactory pours, grinds and polishes each piece, utilising its award-winning, many years of experience in the production of concrete design objects.


A Logifaces egy logikai puzzle betonból, amely ötlete az ősi kínai logikai játékok és a 3D modellező szoftverek ötvözetéből alakult ki. Az egy szettet alkotó tizenhat beton prizma egyszerre design tárgy is, így a játék egy otthon vagy iroda dísze is lehet.

A játéknak egyetlen szabálya van: úgy kell egymás mellé helyezni az elemeket, hogy azok ugrás nélküli folytonos felületet alkossanak. Egy szettből kirakható egy szabályos háromszög, de a Logifaces-ben ennél sokkal több rejlik: az ősi kínai logikai játékhoz, a Tangramhoz hasonlóan az a kihívás benne, hogy milyen más alakzatok rakhatók össze a szabály betartásával. Míg az elemekkel való szabad játék utat enged a fantáziának, a kötött minták helyes kirakása fejtörést és szórakozást nyújt a játékosoknak akár egyedül, akár többen egyszerre közösen oldják meg a feladványokat.

A Logifaces speciális, kifejezetten design termékek készítéséhez kikísérletezett betonból készül. A játék különlegességét a térbelisége és tapinthatósága adja, azoknak szól, akik egy kétdimenziós logikai kihíváson túl ezt is értékelik.

___

Facebook
Email
Web