Lamellic Collection

Twofold Concept, 2014, Hungary


English text coming soon.


Az őszi/téli szezonra szánt kollekciónk központi elemei a szabályos rombuszok. Ezek sík- és térbeli kapcsolódási lehetőségeit párhuzamosan fejti ki a a táskák felületét alakító hajtogatás, és az ékszerek moduláris láncszerkezete.

A tárgysorozat megalkotásánál olyan szabályos, emberkéz alkotta mintázatokat értelmeztünk újra, amelyek gyerekkorunk óta a vizuális környezetünk meghatározó szereplői. A parketta, amit nagyszüleink házában koptattunk; a szomszéd néni áttört mintás léckerítése; a gyeprácskövek a házunk előtti parkolóban; az építőkorongokból konstruált végtelen láncok; apa kárómintás pulóvere; vagy a barátságkarkötők csomózott rombuszmintái a mai napig szinte tapintható formában élnek az emlékezetünkben.

Ennek a hangulatnak a felidézése az anyagok kiválasztásánál fontos szempont volt. A vintage hatást keltő juhbőrök és a szivárványossá oxidált vörösréz lemezek felületén kialakuló véletlenszerű mintázat amellett, hogy oldja a geometrikus felépítés szigorúságát, minden tárgyat egyszerivé és megismételhetetlenné tesz. Az egyedi jelleget tovább erősíti, hogy az idő előrehaladtával a tárgy viselőjének lenyomatai fokozatosan a tárgy részévé válnak. Érintésünk emlékét őrzi majd a természetes bőr tónusának egyre sötétebbé válása, kifényesedése épp úgy, mint az ujjaink okozta elszíneződések a rézlemezek felületén.

___

Facebook 
Email 
Web