L33 light

Boglárka Mázsi, 2014, Hungary


English text coming soon.


Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, Alkalmazott Művészeti Intézet, Kézműves szak, kerámia specializáció, BA diploma projekt

___

Az L33 asztali lámpával olyan hangulatvilágítást kívántam létrehozni, amely építészeti inspirációkból táplálkozik s a fény-árnyék jelenségek határozzák meg karakterét. A lámpatest méreteivel és végső formájával segíti a térrendezést és folyamatos alakításának lehetőségét. Különböző nézeteinek köszönhetően, önmaga tengelye körüli forgatásával folyamatosan megújítja a teret és a körülötte létrehozott kompozíciót.

Tervezésekor saját, a fotográfián keresztül tett struktúrákat illető megfigyeléseimet ültettem át a formaalakítás gyakorlatába. Építészeti inspirációm jellemzően Kiyonori KIKUTAKE ’60-as években készült épületei, ahol mind az alkalmazott alapanyag, mind a téralakítás elve kiindulási alapul szolgált az L33 lámpa létrehozásakor.

Diplomamunkámat három anyagból valósítottam el, melyek a beton, a kőutánzat és a plexi/PMMA. Mind a beton mind a kőutánzat öntési eljárással, majd lapból építéssel készült.

___

Behance ›