'Konnect' Meditation Device

Sándor Balázs Tóth
2015
Hungary

Linkedin
Behance
Vimeo
Email

MOME, Product Design, MA Graduation Project

Konnect is an interactive meditation device concept that consists of a smartphone application and two smart bracelets containing motion-tracking sensors. The aim of this concept is to provide the practical advantages of motion-based meditation practices – reduce stress and increase concentration – in an easy and entertaining way. The usage of the device is based on a series of simple arm motion exercises. The real-time sound feedback through the smartphone speaker or earphones helps to create intense atmosphere, and makes learning and practicing the movements easy. Visualized stress and concentration levels can also be tracked by the user through this application.

Supervisor/Consultant: Panni Pais, Attila Cosovan
Choreography/Model: Anita Barabás
Sound Design: Tamás Hauptricht
Cameraman: Rida Cador
Hewer: Péter Krucsai

___

MOME, Formatervezés szak, MA diploma projekt

A Konnect egy interaktív meditációs eszköz koncepció, ami kettő mozgáskövetést lehetővé tevő szenzorokat rejtő okos karkötőből, és a vezérlésért felelős applikációból áll.

A koncepció célja a mozgásalapú meditációs technikák által nyújtott gyakorlati előnyöket – a stressz csökkentése és a koncentráció növelése – könnyű és szórakoztató formában elérhetővé tenni.

Az eszköz használatának alapját egy egyszerű, karmozdulatokból álló, bővíthető feladatsor képezi. Az elmélyült hangulat megteremtését, valamint a mozdulatok elsajátítását és gyakorlását valós idejű hangvisszajelzések segítik az okos telefon hangszóróján vagy fülhallgatón keresztül. A lelki stressz mértékének alakulása, és a koncentrációs készség fejlődése vizualizált formában nyomon követhető az applikáción belül.

Témavezető/konzulens: Pais Panni, Cosovan Attila
Koreográfia/modell: Barabás Anita
Hangtervező: Hauptricht Tamás
Operatőr: Cador Rida
Vágó: Krucsai Péter

___

Program Partners
Design Workshop
Kreatív Magazin
Gestalten
Skillshare