Kiskőrös 300 jubileumi arculati koncepció - Explicit Studio

Explicit Studio
2017

Facebook
Behance
Email

2018-ban ünnepli 300. születésnapját Kiskőrös. A jeles évforduló alkalmából a város emlékévet rendez, melyhez logópályázatot hirdetett. A pályázatra bárki jelentkezhetett, egyénileg vagy csoportosan. Elvárás: a logón jelenjen meg valamilyen formában a városalapító Wattay család címere és a 300-as szám. A győztes pályamű az emlékév összes rendezvényének és kiadványának kötelező arculati eleme lesz. A pályázatra 84 alkotás érkezett, ebből az emlékbizottság választotta ki az első, a megosztott második és a harmadik helyezettet, akik 100.000, 50.000 és 30.000 Ft pénzjutalomban részesültek.

Az emlékévhez és a tervezőgrafikus szakmához méltatlannak tartott, rendkívül alacsony színvonalú pályázati eredmények láttán a Hellodesign kérte a pályáztatót, hogy a nyíltság, az átláthatóság és a korrektség jegyében - valamint a pályázók és a publikum megnyugtatása érdekében - mutassa be a közönségnek a többi beérkezett pályamunkát is.

Mivel erre a kérésre az egyedüli reakció a kérésünk és minden egyéb (döntően kritikus) megjegyzés törlése volt, ezért felhívást tettünk közzé az alkotók számára pályamunkáik hozzánk történő beküldésére, kiválasztás utáni bemutatás és közönségszavazásra bocsájtás céljából.

A hozzánk beérkezett alkotások közül hat került előválogatásra. Ebből a hatból az Explicit Studio pályamunkája az, amit mi választanánk magunknak, ha egy 300 éves Kiskőrös nevű város lennénk, mert bár mértékkel alkalmazza a kiírásban jelzett elemeket, de amit a 300-as szám agancsba font zseniális ábrázolásával, a bátor színhasználattal, a logó egyszerű szépségével, a kiegészítő grafikai elemek ötletes alkalmazásával, a vagány tipóval, a kiadvány layouttal és a “Kiskőrös 300 éves” egyértelműsítő kiírással az urak véghez vittek, az erre felénk nagyra van értékelve.

Amit mi ajánlanánk a városnak:

Kiss Beatrix pályamunkája

Kiss Beatrix pályamunkája

Amit a közösségünk javasolna Kiskőrösnek:

Végh Veronika pályamunkája

Végh Veronika pályamunkája

Gratulálunk nektek és a másik három pályamű alkotójának, Kolonusz Jánosnak, Nizák Júliának és Szabó Flórának!

Kolonusz János pályamunkája

Nizák Júlia pályamunkája

Szabó Flóra pályamunkája

 

Köszönjük, hogy ilyen tehetségesek vagytok!
Szép volt, csak így tovább!


 

Az akciónkkal egyedüli célunk, hogy kiálljunk a magyar grafikus szakma színvonala mellett, megmutatva azt, hogy bár nem minden esetben - konkrétan ebben az esetben sem - a jó ízlést és szakmaiságot képviselő alkotások és alkotók nyerik el a nekik járó megbecsülést, azért ettől függetlenül itt vannak, léteznek, és számíthatunk rájuk.