Kino Cafe Identity

Szandra Mészáros
2015
Hungary

Facebook
Behance
Email

MKE, Graphic Design, MA Graduation Project

Identity and package design for KINO Cinema and Art Café, that is a really friendly café place with a cinema in the heart of Budapest.

KINO has a traditional spirit with antique objects everywhere, besides it gives place to young new artists to exhibit on it's walls.

My inspiration for the package design's illustration was the antique feeling that is all around KINO.

I started to draw vintage objects that are related to a coffee place (like a spoon or a fork), and also visualizing movie topics, like drama or horror. These illustrations are a bit more personal, like the carnivore plant, that actually represents the romantic theme for me, or the strawberry balloon that is for the easier movies.

The take-away boxes are designed specially for KINO by product designer Kinga Nyoszoli. We agreed that the essential aspects should be functionality, applicability and it has to be environmentally friendly.

The boxes can be cut and fold out of one piece of cardboard paper without using any glue. The only additional material is a string that goes through the box's sides, which holds it tight whilst looks aesthetically nice. Moreover if you unloose the string, the boxes can be used as plates as well.

For the posters I wanted to use a special technique, which combines the traditional and modern values, so I printed my illustrations with silkscreen, using special UV paints on the typography, that is invisible in daylight and can only be seen with UV lights in the dark.

Supervisor/Consultant: Attila Auth, Tamás Felsmann
Photographers: Judit Kozma, Szandra Mészáros

___

MKE, Tervezőgrafika szak, MA diploma projekt

A KINO egy nagyon emberközpontú, barátságos kávézó, melynek a vezetősége, illetve dolgozói egyben barátok is, s ennek szellemében működtetik is a helyet. Különlegessége és sikere - a kedvesség és barátságosság mellett- a frissen elkészített, finom ételekben, illetve a szintén helyi sajttortákban rejlik. Az italokat és sütiket a vetítésekre is beviheti bárki magával, ezáltal ez a mozi élmény sokkal ember közelibb és egyedibb, mint amit egy multiplex moziban kaphatunk. Úgy gondolom, hogy - ezért is - egyre nagyobb az igény a művész mozik jelenlétére, habár folyamatos küzdelemben vannak, hogy megmaradjanak.

A logó újratervezésénél arra törekedtem, hogy a jelenleginél legyen jóval letisztultabb, egyedibb, tartalmazzon valamilyen képi játékot, és nem utolsósorban emelkedjen ki a versenytársak közül.

Az üzletvezetővel folytatott megbeszélések során kialakult bennem egy bizonyos elképzelés, hogy milyen arculat illik igazán a hely szelleméhez, és természetesen fontosnak tartottam azt is, hogy szívesen használják majd a jövőben, magukénak érezze nem csak a vezetőség, de az egész KINO csapat és az oda járó emberek is.

Azokhoz az ételekhez, melyeket gyakran kérnek elvitelre a KINO-ban, külön csomagolást terveztem. Szerettem volna, ha nem csak a design, hanem maga a doboz is egyedi lenne, ezért felkértem egy formatervező barátomat, Nyoszoli Kingát, hogy tervezzen a KINO számára elviteles ételtárolókat. Abban már az elején megegyeztünk, hogy legfőbb szempontok a funkcionalitás, könnyen használhatóság és, hogy legyen minél költséghatékonyabb, ezáltal környezetbarát is.

Az általa tervezett dobozok egy darab kartonból kihajtogathatóak, nem kell hozzá ragasztás, hanem egy fonal tartja össze, ami nem csak rendeltetésében hasznos, de esztétikailag is szépen mutat átkötve a dobozokon. Lényege azonban leginkább abban rejlik, hogyha kinyitjuk a dobozt és meglazítjuk a fonalat, a dobozok tányérként, alátétként is használhatóak, hiszen így teljesen kisimul a karton, és nem zavarnak a szélei. Abban az esetben, ha vissza szeretnénk csomagolni az ételt, csupán újra meg kell húzni a fonalat egy mozdulattal, és a doboz ismét összeáll.

Témavezető/konzulens: Auth Attila, Felsmann Tamás
Fotós: Kozma Judit, Mészáros Szandra

___

Program Partners
Design Workshop
Kreatív Magazin
Gestalten
Skillshare