'Herbária' Identity Concept

Eszter Varga
2016
Hungary

Behance
Email

MKE, Graphic Design, Graduation Project

My graduation project is the identity and packaging design of Herbaria, that involves two types of label design and different elements of the identity. The first part is a tincture made of herbs that has three different flavours, these are mint, anise and sage. The labels are decorated with a tecnique that I prefer quite a lot, which is called calligraphy. I feel this tecnique really close to me and I thought that it suits Herbaria very well. So I used ‘brush calligraphy’ which means I drew these unique srcipts with a calligraphy brush-pen.

The other part of the project is the label design of flavoured waters, flavoured with the same herbs, thus these waters get a very characteristic taste. Hereby you can quench your thirst with them and also they are delicious. As for the following parts of the identity, I created several illustrations about the herbs and I put them on the business cards in different compositions. On the postcards I applied the calligraphies and also I added a short story about the certain herb, for instance about Greek mythology regarding mint.

Supervisor: Tamás Felsmann, Attila Auth
Photo: Márton Visontai

This project is brought to you by NOTESS - the new design notebook by Hellodesign.
Sign up for updates and special offers.

___

Ezt a projektet a Hellodesign új design notesze, a NOTESS hozta el számodra.
Iratkozz fel a friss információkért és a speciális ajánlatokért.

MKE, Grafikusművész szak, diploma projekt

Diplomamunkám témája a Herbáriához készült arculat- és csomagolásterv, melyhez kétféle címkesorozatot illetve különböző arculati elemeket készítettem el. Az első sorozat egy növényi tinktúra, mely három darabból áll, ez a három növény a menta, az ánizs és a zsálya. Ezeket a címkéket egy általam nagyon kedvelt technikával, a kalligráfiával oldottam meg, ami mindig is nagyon közel állt hozzám, és úgy éreztem, hogy itt szépen tudna a témához illeszkedni. Ez esetben a ‘brush calligraphy’ technikát választottam, vagyis ecsetfilccel készítettem ezeket az egyedi feliratokat.

A másik sorozat ízesített vizekhez készült címketervek, melyek szintén ezekkel a növényekkel vannak ízesítve, így egy nagyon karakteres világot adva az italoknak. Ezáltal nem csak szomjat oltanak, de finomak is. Az arculat többi részeihez készítettem egy illusztráció sorozatot az adott növényekről, és ezeket háromféle kompozícióban helyeztem el a névjegyeken. A képeslapok esetében a kalligráfiák jelennek meg ismét azzal a különbséggel, hogy itt rövid kis történeteket olvashatunk az adott növényről, például a mentához kapcsolódó görög mitológiáról.

Témavezető: Felsmann Tamás, Auth Attila
Fotó: Visontai Márton