Google Budapest Spa Office

Graphasel Design Studio
2015
Hungary

A Google irodák világszerte ismertek játékos, díszletszerű megjelenésükről. A budapesti iroda esetén a spa kulcsszóra esett a választás, mert a fővárosban majdnem 500 forrást tartanak számon. A tervek kidolgozása során nem hagyhattuk figyelmen kívül a magyar vízilabda jelentőségét, ami az évek során ugyanúgy a hazai fürdőkultúra részévé vált. A sport megjelenését az üzleti élet versenyszellemével állítottuk párhuzamba.

A Google részéről megfogalmazott igény nem kizárólag a vizuális megjelenésre vonatkozott, hanem olcsóbb, újrahasznosított anyagok használatát kérték. Így került sor raklap és több, építkezésből visszamaradt anyag beépítésére.

A megújult irodában nagy hangsúlyt kapnak a nyomtatott tapéta felületek, helyenként viszont nem lett volna kellően hiteles a textúrák nyomtatott reprodukálása, ezért a szauna tárgyaló valóban fából, bizonyos mozaikrészletek pedig eredeti alapanyagokból készültek. Ragaszkodtunk valódi zöld növények koncentrált használatához. Esetenként a beltéri iroda funkció ellentmond az ábrázolt felület minőségének, emiatt beton hatású padlószőnyeget, vagy a nagy tárgyalóban például víz hatású linóleumot választottunk. Fontos szempont volt, hogy az iroda dolgozói számára is lehetőség nyíljon folyamatosan kiegészíteni, szépítgetni a részleteket.

___

Behance ›