Gonzo Chic - diploma

Navratil Ágnes

2012

___

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, Alkalmazott Művézeti Intézet, Kézműves szak, Öltözék szakirány, BSc

___

Szabadidős férfiöltözékeim a klasszikus konfekció fazonok és szabásvonalak mellett más alternatívát kínálnak az utca emberének, teret engedve a férfiöltözetek szabadságának.

Inspirációs forrásom Hunter Stockton Thompson, a „gonzo” újságírási stílus megteremtője, aki érzelmeivel színesített, cinikus, szlengekkel tarkított véleményeket írt, szépítés nélkül, mindig vállalva önmagát és véleményét.
Kollekciómat a „gonzo” személyiségtípusú férfiaknak ajánlom, aki felvállalja és azonosulni tud vele. Egy karaktert, stílust, hangulatot igyekeztem megjeleníteni, ezt a személyiséget, egyéniséget hangsúlyozni öltözékemmel.

Véleményem szerint a kézzel készítés mindenképp nemesít egy viseletet, ezért különféle kötött struktúrákat és vastagságokat alkalmaztam érdekes formai megoldásokkal ötvözve, kisebb bőrből készített elemeket integrálva a viseletekbe. A méteráruként vásárolt anyagokat felcsíkozás után újrakötöttem, ezzel újabb felületeket létrehozva, továbbá roncsolt és punchingolt anyagmanipulációt, felületalakítást alkalmaztam.

Célom volt a férfias jelleg hangsúlyozása, kortól és trendtől független darabok létrehozása.

___

Emai