Fürge Napok arculat - diploma

Fodor Beatrix

2012

___

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, Alkalmazott Művézeti Intézet, Elektronikus ábrázolás szak, BSc

___

Fürge Napok - gyerekeknek szóló sportrendezvény arculata

Diplomamunkám egy XXI. századi társadalmi problémára kívánja felhívni a figyelmet, a gyermekkori elhízásra. Ennek szellemében próbáltam meg általános iskola alsó tagozatos diákjainak szóló sportrendezvény arculatát megtervezni, melyen a tanulók megismerkedhetnek a számukra legideálisabb sportággal. Több általános iskolában is felmérést végeztem a 7 és 12 éves gyermekek körében, hogy számukra mi az grafikailag, ami leginkább megfogja, illetve mozgásra ösztönzi őket. A felmérésben több stílusú állatfigura közül választhattak a diákok, s 70%-ban az a nyuszi nyerte el a gyermekek tetszését, mely most a diplomamunkám brandjét képezi. A tipográfia használatánál ugyancsak szem előtt kellett tartani a gyermeki, őszinte világba illeszthetőséget. A "TIRE SHOP regular" betűtípust alkalmaztam.

A brand figurára építettem rá a névjegy, boríték és levélpapír grafikai megjelenítését. Az arculati elemek után fontosnak tartottam, hogy a figura a fiatalok számára "élővé" váljon. Elkészítettem hármas tagolásban a különböző sportágat űző nyulakat. Ezt követte a weblap kialakítása. Itt már nem csak a gyermekek számára fontos információkat találhatunk, hanem a sport szerepére, élettani hatására is felhívtam a figyelmet. 

Legfontosabb elemét, a médiában megjeleníthető animáció képezi, valamint a közlekedő tömegek számára a nyomtatott plakátok. A kézzel fogható, ismételten a reklám, a hirdetés szempontjából fontos elem a kitűző, matrica és póló és a bicikli designjának kialakítása volt . Itt is elsősorban az összhang, az egységesség megtartása volt a szempont.

___

Email