Felt Cradle

Oszkár Vági
2015
Hungary

Az egy darab gyapjú filcből megformázott bölcső védelmező burokként öleli körbe az újszülöttet így biztosítva annak zavartalan pihenését. A természet mintáit követve a hagyományos gyerek ágyakat minden fölösleges sallangtól megszabadítva jutott el eddig a formáig. A tökéletes egyszerűségű geometria,  a 100%-ban természetes alapanyagok és az egy ponton történő felfüggesztésnek köszönhetően a baba olyan védett burokban  érezheti magát mint születése előtt.  A bölcső a csecsemő minden mozdulatára, rezdülésére reagál és finom ringatással nyugtatja meg.

A filcet 2 rétegben külön-külön kézi megmunkálással egy sablonra feszítve, hagyományos kalapos technikával formázzuk meg. Miután az első réteg a formára került és ki lett keményítve, következik a második réteg szinte azonos megmunkálási folyamattal. A filc kiszáradása után egy kemény, de rugalmas héjat képez. A formáról leszedve selyem fonallal kézi varrással átvarrjuk a két réteget, hogy stabilizáljuk azok együttes mozgását. A gyermek egy erre a célra használatos kókuszrost matracon fekszik, mely kellőképpen megtámasztja a gerincét és nyugodt pihenést biztosít számára.

A természetes gyapjú filc fiziológiai tulajdonságai és a szabályos geometriai tér forma egy különlegesen nyugodt és energetikai burkot hoznak létre, mely kellemes érzést válthat ki a babákban.

Fotó: Barbay Csaba - Flashback Studio
Kalapos mester: Harsányi László
Stylist: Tóth Timi

___

Facebook ›
Email
Web