"Everday Theatre" Guerilla Campaign

Judit Czefernek
2015
Hungary

Behance
Email

MET, Graphic Design, BA Graduation Project

The subject of my thesis is a guerilla campaign which aims to popularize theater attendance in Budapest. It’s an important issue because theater is becoming less and less fashionable. The theaters of Budapest are attended by a small group of elderly people, while younger generations seem to be less and less interested in them. For my project, I wanted a name that refers to the theater as something that could be part of our everyday lives, something we can meet every day, on the streets and cafés of Budapest.

I find it to be an exciting challenge to create a spectacular campaign which grabs the attention of people. My project project aims to promote currently running plays with interactive advertisements and collectibles. As the project is primarily targeted at hungarian young adults, bars and cafés could also become part of the campaign.On one hand, my aim is to motivate people to become part of the advertisements. On the other hand, I would like to draw attention to the variety of interesting plays and persuade them to attend theaters more often.

Supervisor/Consultant: Andrea Brittnek

___

MET, Terezőgrafika szak, BA diploma projekt

Diplomamunkám témája egy gerillakampány, amely a színházba járást népszerűsíti. Számomra fontos, hogy a színház ne váljon divatjamúlt szórakozási formává. Úgy gondolom, hogy a színházakat egyre inkább egy szűk és idősödő réteg látogatja, a fiatal generációk kevésbé érdeklődnek irántuk. Olyan nevet akartam a projektnek, amely egyszerre utal arra, hogy a színházba járás hétköznapjaink része lehet, és hogy körülöttünk, az utcán, a kedvenc kávézónkban, tehát a mindennapjainkban is találkozhatunk vele.

Izgalmas kihívásnak találom egy olyan látványos és figyelemfelkeltő kampány megalkotását, amely nyomot hagy az emberek emlékezetében. Ezt aktuális színdarabokkal kapcsolatos emléktárgyakkal és interaktív hirdetésekkel szeretném elérni. Mivel a projekt elsősorban a mai magyar fiatalságot célozza meg, akár a színházak közelében lévő szórakozóhelyek, kávézók is a kampány részévé válhatnak.

A projekttel egyrészt szeretném megmozgatni az embereket, hogy használják ezeket a hirdetéseket, legyenek a részesei. Másrészt felhívni a figyelmüket különböző érdekes színdarabokra és ezen keresztül pedig rávenni őket, hogy többet járjanak színházba.

Témavezető/konzulens: Brittnek Andrea

___

Program Partners
Design Workshop
Kreatív Magazin
Gestalten
Skillshare