Individual Material Experiments

Réka Gottlieb, 2014, Hungary


English text coming soon.


Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, Alkalmazott Művészeti Intézet, Kézműves szak, öltözék- és öltözékkiegészítő-tervező specializáció, BA diploma projekt

___

Anyagkísérleteimre épülő kiegészítő-kollekciómat a pikkelyes hüllők inspirálták.

Az élőlények bőrének színeire, bőrfelületére és formáira reflektálnak az általam létrehozott flexibilis felületek.

Az áttört szerkezetű elasztikus poliamid anyag és a poliészter gumizsinórok kombinálásával egy rendkívül rugalmas és lágy felület jött létre, mely szín- és fonákoldalán a struktúra azonos képet mutat.

A felület flexibilitása biztosítja a forma változását, mely síkban és térben is történhet. Szűkítők nélkül lehet az anyagot testre formálni a ritmusváltással, különböző szálvastagságok használatával és szálhúzással. Az ívek kialakítását a felület sugárirányú elmozdításával is el lehet érni.

A felület nagymértékű nyúlásának köszönhetően a záródások kiiktathatóak.

A fekete felületet különböző színű és vastagságú hengeres gumik és egyéb alternatív anyagok bontják meg. A rendezett struktúrába játékosságot hoz a pikkelyeket imitálni kívánó műanyag elemek.

A flexibilis felületet át lehet emelni más anyagokba és léptékbe, teret nyitva ezzel egyéb kiegészítők és öltözékek kivitelezésére is. Szűk, testkövető formák létrehozása lehetséges a hagyományos szűkítők és záródások alkalmazása nélkül. A felület együtt „él” a viselőjével.

___

Facebook ›
Behance ›