Wedding Place in Dunasziget

Linda Papp, 2013, Hungary


English text coming soon.


Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi kar, Építészmérnök (BSC) szak

___

Egy olyan építményt kívántam tervezni, ahol a tiszta értékek kerülnek elõtérbe, a körülmények sugallják egy életre szóló döntés meghozatalának jelentõségét.

A helyszín a természet, ahol a végtelen erõvel szemben felismerhejük a mellettünk álló társ jelentõségét, a 4 jelenlévõ õselem tanúja az ötödiknek: a szerelemnek. Dunasziget levegõje kristálytiszta, a Duna sûrû ágrendszere behálózza a területet az életed adó vízzel, mely szinte minden vallás szertartásához használt kulcselem.

Az esküvõket többnyire tavasszal és nyáron kötik, így nincs szükség fûtött térre.

Az épület 3 egységre osztható: a kiszolgáló rész a találkozás helyszíne, a rámpa a megismerés, az út maga, illetve a ceremónia helyszíne az eggyé válást szimbolizálja.

A két elsõ egység oldalai párhuzamosak, a harmadik egység oldalai enyhén közelítenek egymáshoz, egy képzeletbeli háromszöget alkotva, melynek harmadik szöge a végtelenben található. Ez a háromszög jelenti a két ember illetve Isten örök kapcsolatát.

A tervezett építmény meghitt, kisebb fogadások rendezésére alkalmas, de nem hivatott lagzik lebonyolításának helyszínéül szolgálni.

___

Email