DON!T Campaign

Pál Elekes
2018

Instagram
Behance
Email

Vizuális Művészeti Intézet, Eger
Tervezőgrafika szak, BA évközi projekt

Kreatív tervezés órára készült féléves projektem. Egy fiktív kampány arculatát kellett elkészítenünk. Én a müanyag zacskók ellen szerettem volna fellépni egy kis fekete humorral vegyítve.

Sajnos rengeteg ember csak megveszi a gyümölcsöket, pékárukat és belecsomagolja a nejlonzacskókba, aminek a használati ideje nagyon rövid.

A DON!T kampányt néhány angol és magyar hívószóra építettem fel.

A kampányom több elemből is állt. Csináltam pár tipográfiai plakátot, amelyekkel egy kis lelki terrorizálást akartam generálni. Készítettem pár megrázó fotót, hogy a zacskók képesek akár, az emberi élet kioltására is. Létrehoztam egy Instagram felületet, ahol inkább humorosabb formában, néhány álstatisztikai eredményt tettem közzé. Továbbá volt még egy matrica kampányom is, ahol szintén humoros megfogalmazású, de igaz tényeket tettem közzé és ezeket a matricákat a város különböző pontjain szétragasztottam. Valamint készítettem pár rövid TV spotot is.

Arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy a szatyrok, zacskók nem is annyira ártatlanok, mint ahogy azt hisszük és szerettem volna egy ellenséges képet kialakítani a róluk.

Konzulens: Zeman Zoltán
Modellek: Pisla Réka, Törzsök Máté, Kapusi Dávid
Fotó: Elekes Pál
Szöveg: Elekes Pál

___

A projekt az NKA támogatásával került bemutatásra