Director Line Poster Series

Péter Csuth
2015
Hungary

Behance
Email
Web

MKE, Graphic Design, MA Graduation Project

Like any other artists, film directors apply certain tools in the creative process. A film includes a narrative, characters, dialogues, music, compositions and cuts, all of which are organized in the director’s own, characteristic style.

My diploma work aims at grasping this director-specific visual style and presenting it on posters. To this end, my main means include typography, colouring and other visual elements. The family name’s initial of the directors plays a central role in bringing the artist and the graphics closer to one other. The style, shape and colour of the letter is strongly linked to their artistic world. The atmosphere around the letter determines the essence of each poster.

Supervisor/Consultant: Tamás Felsmann

___

MKE, Tervezőgrafika szak, MA diploma projekt

A filmrendezők, ahogy más műfajban alkotó művészek is, adott eszközökkel dolgoznak. Egy filmben történet, szereplők, párbeszédek, zene, kompozíciók, vágások vannak, amelyeket a rendezők a saját stílusukban rendszereznek, ezeket az eszközöket mindenki a rá jellemző módon alkalmazza.

Diplomamunkám célja, hogy megjelenítsem az adott filmrendezőre jellemző képi világot, egy plakáton belül mutassam meg azt a sajátos vizuális hozzáállást amitől filmjeik jellegzetesek lesznek. Eszközeim a tipográfia, a színhasználat és az egyéb vizuális elemek. Fő motívumként a filmrendező vezetéknevének kezdőbetűjét használom fel, ezzel is összekötve a grafikát a rendezővel. A betű stílusa, formája, színe teljesen az ő világától függ. A képek szubjektív vizuális benyomások, melyeket a rendező munkásságából építkezve a saját vizuális megoldásaimmal hozok létre.

Témavezető/konzulens: Felsmann Tamás

___

Program Partners
Design Workshop
Kreatív Magazin
Gestalten
Skillshare