Cooky-Creative Book for Kids

Alexandra Csordás
2015
Hungary

Behance
Email

NYME, Graphic Design, BA Graduation Project

Baking is magic. If started in childhood, it can be memorable for life for the whole family. In today's ratracing world, sometimes it is only the time of cooking or baking that can be shared with our children. So, I decided to create a family baking-book as a degree project, which is a creative-book at the same time. I aim to make family moments more full of joy and creative, develpoing children's graphomotor skills that can be a big help to them later when learning to write.

Supervisor/Consultant: Péter Maczó
Binding: Alexandra Csordás

___

NYME, Tervezőgrafika szak, BA diploma projekt

Sütni csodálatos dolog, amit ha az ember gyermekkorában elkezd, örök emlékeket fog szerezni magának és a családnak. A mai rohanó világban sajnos az embereknek kevés az idejük, ezért néha csak az főzés, sütés közben van idő a gyermekekkel foglalkozni. Ezért úgy döntöttem, hogy egy családi süteményeskönyvet készítek diplomamunkámként, amit kibővítettem kreatív feladatokkal. Ezzel szeretném örömtelibbé és kreatívabbá tenni a családi pillanatokat és fejleszteni vele a kicsik grafomotoros fejlődését, ami a későbbiekben az írásban nagy segítséget fog nekik nyújtani.

A könyv 11 fejezetből áll, ami 11 kreatív feladatot és 22 receptet tartalmaz. A receptek és a kreatívok a fejezeteken belül ugyanarra a témára épülnek, pl.: Madártej – Madáretető. A könnyű kezelhetőség érdekében nyitott gerinc mellett döntöttem, így a két irányba kihajtható oldalakat egyszerűen lehet lapozni és kihajtani anélkül, hogy visszacsukódna.

Témavezető/konzulens: Maczó Péter
Kötészet: Csordás Alexandra

___

Program Partners
Design Workshop
Kreatív Magazin
Gestalten
Skillshare