ChocoGraph

Barbara Katona
2018

Instagram
Behance
Email

Visual Arts Institute, Eger, Hungary
Graphic Design, MA Semester Project

ChocoGraph is a chocolate series that contains the history of graphic design from the 1900s, Bauhaus. The brand can be useful for those who prefer learning the history of graphic design in a more playful way. All the pieces are in square format and has two or more collectible cards. One card shows the 2-coloured illustration, and the other one is the replica of the original artwork. In the back you can see a brief description of the era and the styles. We can see a timeline of graphic design if we put these chocolates together. In the sides you can see the era's name, the artist name, and the date. Design universities can also distribute these chocolates for the upcoming students to learn something useful.

Based on my experience a lot of designer student don't want to learn these dry historical texts. That's why I did a sweet chocolate packaging for it. You can eat a piece of white or dark chocolate while you are reading some information.

There are 10 packages and 1 premium package that can be a gift for your best friend. The premium one contains all of the 10 pieces, so it's a perfect gift for a birthday or even for Christmas.

Consultant: Gábor Csongor Szigeti
Photos: Gábor Csongor Szigeti, Barbara Katona
Words: Barbara Katona
Printed: DigitalPress

Vizuális Művészeti Intézet, Eger
Tervezőgrafika szak, évközi projekt

A ChocoGraph egy csokoládé-széria, amely a grafika történetét foglalja össze egészen az 1900-as évektől, a Bauhaustól kezdve. A márka hasznos lehet azok számára, akik a grafika történetét szívesebben tanulják meg játékosabb formában. Minden csokoládé négyzetes formájú, és tartozik hozzájuk két- két gyűjthető kártya is. Az egyik kártyán egy- az alkotó munkájáról készült illusztráció; a másikon az eredeti alkotás replikája látható.

Minden kártya hátoldalán rövid leírás van az adott korszakról, és az akkori stílusokról. Ha egymás mellé tesszük ezeket a csokikat, láthatjuk a grafika történetének idővonalát. Ez a csomagolások oldalán jelenik meg, és ha forgatjuk őket akkor láthatóvá válik az alkotó neve, a korszak neve, vagy az évszáma. Design egyetemek például nyílt napokon is osztogathatják ezeket a csokikat az érdeklődő hallgatók számára.

Konzulens: Szigeti Gábor Csongor
Fotó: Szigeti Gábor Csongor, Katona Barbara
Szöveg: Katona Barbara
Nyomtatás: DigitalPress

___

A projekt az NKA támogatásával került bemutatásra