'CAFE' Contemporary Arts Festival Identity

Anita Vida
2016
Hungary

Facebook
Behance
Email

KREA, Art Director, Graduation Project

The topic of my dissertation offers a wide range of creative freedom, and challenging work hard to design at the same time.The CAFE Budapest Contemporary Arts Festival with more than 48 points is a series of programs in Budapest, like seasonal and cultural events as a festival, so greater freedom characterizes the issue as a permanent institutional image of the design (eg. Museums, galleries).

While on one side the work's creative freedom is boundless due to the job's festival nature, on the other side it is a complex, controversial and ever-changing feature of contemporary art, which poses a serious challenge for all designers. The message must be –even if it is about the manifestation of contemporary art - clear, understandable and widely accepted, because ultimately it is a profit-making enterprise.

During the planning of the festival program features, I placed community forums first, with a focus on a matching message, slogan ( "See you there!"). The slogan expresses itself in a variety of contemporary art interpretation, and visitors to the diversity of the 48-location series of events, and the diversity of the community.

Supervisor: Bódog Darázs

This project is brought to you by NOTESS - the new design notebook by Hellodesign.
Sign up for updates and special offers.

___

Ezt a projektet a Hellodesign új design notesze, a NOTESS hozta el számodra.
Iratkozz fel a friss információkért és a speciális ajánlatokért.

KREA, Art Director szak, diploma projekt

Szakdolgozatom témája egyszerre kínál széleskörű alkotói szabadságot, és kihívásokkal teli nehéz tervezői munkát. A budapesti CAFE Kortárs Művészeti Fesztivál több, mint 48 pontos budapesti programsorozata egy szezonális kulturális rendezvény, akár egy fesztivál, így nagyobb szabadság jellemzi a témát, mint egy állandó intézmény arculatának tervezésekor (pl. múzeum, galéria).

Míg a munka egyik oldalán az alkotói szabadság határtalan a fesztiváljellegből kifolyólag, a másik oldalon a sokrétű, vitatott és folyton változó kortárs művészet sajátossága áll, amely komoly kihívások elé állít minden tervezőt. Az üzenetnek és a koncepciónak –hiába szól a kortárs művészet manifesztációjáról – világosnak, érthetőnek és széles körben elfogadottnak kell lennie, hiszen végeredményben ez egy profitorientált vállalkozás.

A tervezés során a programsorozat fesztivál jellegét, a közösségi fórum jelleget helyeztem előtérbe, fókuszban az ehhez illeszkedő üzenettel, szlogennel („Ott találkozunk!”). A szlogen önmagában fejezi ki a kortárs művészet többféle értelmezhetőségét, a 48 helyszínes programsorozat sokszínűségét és a látogatók, a közösség diverzitását.

Témavezető: Darázs Bódog