"Budget Smartly" Game Redesign

Virág Agg
2015
Hungary

Behance
Email
Web

MET, Graphic Design, MA Graduation Project

The project is an experiment to redesign visually the classical Hungarian board game "Budget smartly!". The old game was the structural relative of Monopoly. Aim of that was to save that much that a house can be bought and subsequently furnished with goods. The players collected the items independently and all of the houses were the same.

The redesign contains 6 types of interiors with different characters. The fastest player has the greatest chance to own his/her favorite houseboard and collect the loved items, for example the billiard room. The players have influences on each other: they can get goods by lucky cards, but in that case they don't need them, they can sell them.

In the beginning phase, the house types were based on the present-day apartments you can find in the capital city of Hungary, Budapest. In the end, the characters were simplified, more like 6 combinations of one composition.

___

MET, Tervezőgrafika szak, MA diploma projekt

A játék a klasszikus Gazdálkodj okosan! társasjáték frissített változata, melyben a mai mindennapokban aktuális intelmek mellett a jól ismert, örökérvényű tanácsokkal is találkozhatsz. Ahány ház, annyi szokás! Korunk városiasodó társadalmára és a lakhatási viszonyokra a sokszínűség jellemző. Egyaránt megtalálhatóak benne a százéves gangos bérházak, újépítésű garzonok, ipari épületek tereiből átalakított loftok, kertvárosi házak és a panellakások. Az emberekhez hasonulva az otthonok is más és más karakterrel rendelkeznek. Ezek a jellemzők a berendezések összetételében és színében is mutatkoznak. A társasjáték ezzel a sokszínűséggel gazdagítja egykori elődjét, árnyalva a játékmenetet. A hatféle Lakástábla között mindenki megtalálhatja az egyéniségéhez legközelebb állót: akár a biliárdszobát, kerékpárt, szaunát vagy akár a kerti grillt.

A tartalmi újítás növeli a játékélményt. A játékosok nem függetlenül gyűjtögetnek, hanem egymással versengenek. A feladat gerincét a hatféle variáció létrehozása jelentette: a moduláris rendszert működőképessé, játszhatóvá tenni, és emellett megmutatni, hogy a hat tábla valójában egy grafika hat kisebb-nagyobb részletekben módosított változata.

___

Program Partners
Design Workshop
Kreatív Magazin
Gestalten
Skillshare