Bubble Ham - diploma

Oláh Nikolett

2012

___

KREA Kortárs Művészeti Iskola, Enteriőrtervező

___

Ahol az emberek alkotnak, ott kreativitásnak és a szabad gondolkodásnak semmi sem szabhat határt. Ennek alapján az alkotófalu számomra az a hely, ahol az abszurdnak tűnő tervek és képzetek teret nyernek, és innovatív megoldások születnek. 

Az általam kialakított falukép ezt a szabadságot és fesztelenséget tükrözi. Az idelátogató designer és a kortárs tendenciákra nyitott érdeklődő olyan direkt és egyben meghökkentő téri elemmel találja szembe magát, amely a kreativitásra sarkallja. Ennek kifejezője a buborék inspirációjából született amorf formájú kéreg, amely esetlegességével és különleges áthatásával ellenpontot képez az ipari jellegű konténerkoncepción belül. A sajátos atmoszféra mind az exteriőrben, mind az enteriőrben megjelenik, de nem ugyanolyan arányban.

Míg a külső megjelenés szürreális hatást kelt az ellentétes anyagok egymásnak feszülésével, addig a beltérben már sokkal nagyobb hangsúlyt kap a funkcionalitás, illetve praktikum. Az önállóan működő alkotófalu esetében a környezettudatosságot és önfenntarthatóságot szintén fontos tényezőnek tartom, ezért a különböző konténercsoportok kialakításánál a természet adta erőforrások kihasználására törekedtem. Így végeredményben a koncepcióm az erős emocionális hatás, praktikum és az öko szemlélet hármasán alapszik.

___

Email