Bridget & Olivia Branding

Attila Ács
2014
Hungary

A Bridget & Olivia egy budapesti designer márka, melyet Kovács Dóra és Staub Timea alapított 2014-ben. Ruháik sportos, egyszerű vonalvezetésűek, ugyanakkor részleteiben gazdag formájukat. Nagy hangsúlyt fektetnek a minőségre, a testbarát anyagok használatára. Fontos számukra, hogy a ruháiknak üzenete legyen, ezért a kollekciók történeteket mesélnek el.

A logotípia megalkotásánál elsődleges szempont volt egy olyan, friss jel létrehozása, ami hűen tükrözi a tervezők személyiségét és az alkotásba vetett hitüket, ugyanakkor egyszerű. A logotípia alapjául szolgáló betűtípus a DIN betűcsalád, amiből kiindulva alakítottak ki egy egyedi betűtípust.

A márka célközönségét a mai fiatalok képezik, akik a technikai eszközök által, minden pillanatban kommunikálnak egymással. Ezt a fajta életérzést hivatott kifejezni a B és O betűben lévő bevágás, ami a korszakunkra oly jellemző digitális szövegdobozt jelképezi, bepozícionálva ezzel a Bridget and Oliviát olyan lendületesen fejlődő, innovatív márkák közé, akik munkáikban folyamatosan a jelen problémáira reflektálnak.

___

Facebook ›
Behance ›
Email ›
Web