Bologna City Image Design

Lili Köves & Anna Gizella Varga, 2013, Hungary


English text coming soon.


Az Urban Center Bologna által meghirdetett Bolgona városarculat tervezési pályázatára készítettük ezt a tervet.

Meglehetősen egyszerű, könnyen megérthető emblémára törekedtünk, amely azonnal megragad az emberek memóriájában és képes tükrözni Bologna kettős természetét, az előző századokkal átitatott mégis modern város hangulatát.

A várost annyira jellemző portico boltívének perspektivikus látványa adta az ötletet a három, növekvő méretű körszelethez, amelyeket elforgatva egy virág formát kaptunk.

A virágot szépsége miatt kedveljük, kifejezzük vele szeretetünket és tiszteletünket. Ugyanakkor utal a település évszázados kultúrájára, virágzó parkjaira, árkádjaira és a gótikus templomok rózsa ablakaira. Ez az archaikus, szinte szakrális szimbólum letisztult formái és geometrikus egyszerűsége által képes a mai kor emberének könnyen befogadható vizuális élményt nyújtani.

Moduláris elemei könnyen variálhatók, piktogramok mellett számtalan új dekoratív forma alkotható velük, megjelenítve a város legfőbb jellegzetességeit mint az építészet vagy éppen a spagetti.

Az arculat Hiiibrand Awards 2013, Gold Award és Jury Award – Identity Student kategória díjat nyert illetve beválogatásra került a 2014-es Magyar Formatervezési Díj kiállítási anyagába.