'#blurredlines' Psalm Book Design

Marcell Puskás
2016
Hungary

Facebook
Behance
Email

METU, Graphic Design, MA Graduation Project

In my work’ve made a psalter book which shows 3 different ideoilogies. We can read quotes from internet, some psalms, and some lyrics from Kanye West. I've made a decoding template. If you apply this you can read some psalms, if you apply the inverse template you can read some lyrics' from Kanye West, and if you don't apply you can read some quotes from the internet. I've also designed the typeface

Supervisor: Gábor Kóthay
Photo: Ora Hasenfratz

This project is brought to you by NOTESS - the new design notebook by Hellodesign.
Sign up for updates and special offers.

___

Ezt a projektet a Hellodesign új design notesze, a NOTESS hozta el számodra.
Iratkozz fel a friss információkért és a speciális ajánlatokért.

METU, Tervezőgrafika szak, MA diploma projekt

Munkám három síkot egyesít és hoz létre egy önmagában értelmetlen, zsoltároskönyvet. A könyv önmagában „olvashatatlan“, ám egy dekódoló olvasósablon segítségével nyer értelmet a benne található szöveg. Ha egy oldalra ráhelyezzük a sablont, olvashatjuk a szent szövegeket. Ha ugyanezen sablont, inverzben alkalmazzuk akkor az önmagukat istenítő rapperek dalszövegeit kapjuk, ha pedig nem alkalmazzuk a sablont, közhelyes internetes idézetek mutatkoznak meg előttünk.

Munkám 17x24 cm, amely méret megegyezik az iPad Air méretével, ám ugyanezen méret a Gutenberg Biblia felével azonos. Könyvem a #blurredlines címet kapta, mely remek reflexió az összemosódó határokra, az igaz és a hamis közötti ellentét eltűnésére, a szent és profán elvek együttes érvényesülésére. Munkám válaszút elé állítja olvasóját: erőfeszítések nélkül a közhelyes internetes idézeteket olvashatja, ám ugyanezen könyvből isteni és hamis isteni tanokat is megtudhat. A döntés a befogadók kezében van, a könyv sorsát ők irányítják.

Témavezető: Kóthay Gábor
Fotó: Hasenfratz Ora