Benedictine Monastery Packaging

Virág Németh
2019

Instagram
Behance
Email

Hungarian University of Fine Arts, Budapest
Graphic Design, Semester Project

I remember, it was my first semester project, when I have started the university at 2016. In this year, I would like to refresh this packaging design again. It had prepared for a Benedictine Monastery.

The concept is very simple: I would like to simplify the label as much as I can. I had chosen one symbol, which is very important for catholics. I had chosen the most simple symbol to use it for the label’s shape. My goal was that the label should have enough space for the information. The way the label embraces the jar, gives a very characteristic design for this packaging. The dissimilar symbols and colors represents the different tastes.

Consultant: Ágnes Rozmann
Words: Virág Németh
Photo: Péter Bognár

Magyar Képzőművészeti Egyetem, Budapest
Tervezőgrafika szak, évközi projekt

Emlékszem, ez volt az első projektem, amikor elkezdtem az egyetemet 2016-ban. Ebben az évben szerettem volna ezt a projektet felfrissíteni. A lekvárcsomagolás alapkoncepcióját az adta, akiknek készült. A bakonybéli Mauriciusz kolostornak készített terv célja az volt, hogy a címkét végletekig redukáljam, úgy, hogy az információnak elég helye maradjon. Az egész címke keresztet formázva kettévágja az üveget, utalva a lekvárt készítő kolostorra. Egy olyan vallási szimbólumot választottam, amely alkalmazása után nem válik tolakodóvá, és finoman utalva könnyen felhasználható a címke formájához. A különböző színek és piktogramok egy-egy ízt reprezentálnak.

Konzulens: Rozmann Ágnes
Szöveg: Németh Virág
Fotós: Bognár Péter

___

A projekt az NKA támogatásával került bemutatásra